25.8 C
Aigio
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΜΕ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ...

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΜΕ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ

Σε …εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε χθες η παραλιακή της Πάτρας. Μέλη της Χρυσής Αυγής, λίγο μετά της 8 το βράδυ, βρέθηκαν στον χώρο της Πειραϊκής Πατραϊκής, όπου μαζί με ομάδες κατοίκων της περιοχής επιχείρησαν να… σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στο χώρο όπου βρίσκονταν οι μετανάστες. Όταν συνέβη αυτό οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών, προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος. Εν συνεχεία ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε δέντρα και ξερά χόρτα καθώς επίσης και σε πυλώνα της ΔΕΗ κοντά στις εγκαταστάσεις του δήμου Πατρέων , αλλά και σε φορτηγό το οποίο ήταν παρκαρισμένο στην περιοχή.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Μετά από αρκετή ώρα έντασης μεταξύ των δύο πλευρών κάποιοι κινήθηκαν στην Ακτή Δυμαιών προς την πλευρά της Πάτρας προκειμένου να επιτεθούν σε αστυνομικούς που ρύθμιζαν την κυκλοφορία. Σύμφωνα με αστυνομικές  πηγές, μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με μανία σε αστυνομικούς, τους οποίους κατέβασαν από τις μηχανές τους και άρχισαν να τους χτυπούν. Άμεσα διμοιρίες των ΜΑΤ κινήθηκαν στο σημείο και απάντησαν με νέα χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο νοσοκομείο είχαν μεταφερθεί μέχρι αργά χθες το βράδυ, 10 τραυματίες μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, αλλά και πολίτες κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της χρήσης χημικών.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΡΑΣΤΗΣ

Στο μεταξύ το απόγευμα συνελήφθη και ο δεύτερος δολοφόνος του 29χρονου, στο σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Ο φερόμενος ως δράστης προσπαθούσε να διαφύγει από την περιοχή, όμως οι πληροφορίες της αστυνομίας τους οδήγησαν στον εντοπισμό του.  Από τις αστυνομικές αρχές δεν επιβεβαιώνεται η σύλληψη, ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι θα γίνει τις επόμενες ώρες.

Σύσκεψη κατοίκων με Δημαρά

Tα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την παραμονή μεγάλου αριθμού  μεταναστών στην περιοχή του Νοτίου Διαμερίσματος της Πάτρας και τις δραματικές εξελίξεις με τη δολοφονία του 30χρονου Πατρινού Αθανάσιου Λαζανά, συζήτησε χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς με τους κατοίκους της περιοχής.

Στην  έκτακτη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε  ο Δήμαρχος προκειμένου να ακούσει  τους κατοίκους και τα αιτήματά τους και να αναζητηθούν λύσεις, συμμετείχαν η  Πρόεδρος του Νοτίου Διαμερίσματος της Πάτρας κ. Σοφία Κάνιστρα, οι Πρόεδροι των  Εκπολιτιστικών Συλλόγων  Ιτεών και Κρύα Ιτεών, Κώστας Δημητριάδης και Ιωάννης Τίτος, τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Συλλόγων και αντιπροσωπεία κατοίκων του Νοτίου Διαμερίσματος, ενώ από την πλευρά του Δήμου συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι. Γιώργος Σιγαλός, Μαρία Ανδρικοπούλου- Ρούβαλη και Χαράλαμπος Στανίτσας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η οποία  διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ο κ. Δημαράς τόνισε ότι όλοι οι φορείς πρέπει να συντονιστούν προκειμένου να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος και ενημέρωσε τους κατοίκους για την αυριανή σύσκεψη που συγκάλεσε για τη 1 το μεσημέρι στο Δημαρχείο και στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και  Ιονίων Νήσων, ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ,  ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας,  ο Λιμενάρχης Πατρών, και η Πρόεδρος του Νοτίου Διαμερίσματος προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν μέτρα.

Παράλληλα κ. Δημαράς θα φέρει το θέμα προς συζήτηση,  προ ημερησίας διατάξεως,  στην αυριανή (Τετάρτη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, για να ληφθούν αποφάσεις άμεσης αντιμετώπισης αλλά και για να διαμορφωθούν αιτήματα  που  θα μεταφερθούν από το Σώμα στην Πολιτεία και στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Μέχρι τότε, θα ζητηθεί να ενισχυθεί η αστυνόμευση της περιοχής ώστε να νιώσουν οι κάτοικοι ασφαλείς και να αποφευχθούν επεισόδια.

Επί τάπητος το πρόβλημα σήμερα Τετάρτη

Σε σύσκεψη για την αναζήτηση λύσεων στο θέμα της έντονης παρουσίας μεταναστών στη νότια περιοχή της Πάτρας, καλεί τους φορείς ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς. Η σύσκεψη θα γίνει σήμερα Τετάρτη, 23 Μαΐου, στη 1 μ.μ., στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου.

Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί να παρίστανται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, η Αντιδήμαρχος Ένταξης Μεταναστών, ο Λιμενάρχης Πατρών, η Πρόεδρος του Νοτίου Διαμερίσματος.

Δείτε Ακόμα...

Most Popular