27.4 C
Aigio
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2012

Κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2012

Μοντέρνο και άκρως καλοκαιρινό είναι το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Αιγιαλείας. Το 16σέλιδο πρόγραμμα βρίσκεται στο τυπογραφείο και αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες. Εκτός από τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Αιγιαλείας για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι το πρόγραμμα περιλαμβάνει το μήνυμα του Στ. Θεοδωρακόπουλου στο οποίο αναφέρει:
« Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας, ο Δήμος Αιγιάλειας, πρωτοπόρος σε θεσμούς που καλλιεργούν το πνεύμα και προάγουν τον Πολιτισμό, σχεδίασε και προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες του το φετινό  «Πολιτιστικό Καλοκαίρι». Μέσα σε αυτό, εύχομαι από καρδιάς, όλοι μας να βρούμε τις πολιτιστικές διεξόδους που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη αφού σε τόσο δύσκολους καιρούς ο Πολιτισμός αποτελεί ίσως το καλύτερο αντίδοτο. Για να μπορέσει η κοινωνία και ο τόπος μας να αντεπεξέλθει στις σημερινές αλλά και μελλοντικές προκλήσεις δεν φτάνει μόνο να επιβιώσει. Χρειάζεται να διατηρήσει το ήθος του, τον πολιτισμό του,  να συνεχίσει να είναι πρεσβευτής της ιστορίας του.
Το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι διοργανώνεται με σκοπό να στηρίξει τον Πολιτισμό του τόπου μας και να διατηρηθεί η πολιτιστική μας ταυτότητα αλλά και να δώσει μια νότα αισιοδοξίας σε όλους τους συνδημότες μας. Στην αναγκαιότητα της λιτότητας απαντάμε με την αναγκαιότητα της δημιουργίας. Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι Αιγιάλειας 2012 είναι μία αφορμή να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον.»
Στο μήνυμά της η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Βάσω Ψυχράμη αναφέρει : Ο πολιτισμός μας δεν είναι κάτι απόμακρο, δεν είναι άλλο από αυτό που
ζούμε κάθε μέρα όλοι μας. Καθρεφτίζει το χαρακτήρα και το ήθος μας και καλλιεργείται ανάλογα. Πιστεύω πως η αξία του έγκειται στη ζωντανή παρουσία του στις δομές της κοινωνίας μας, και  αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο και παραμένουμε θιασώτες του ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους για το δήμο και τη χώρα μας καιρούς. Ίσως μάλιστα σήμερα το έργο της στήριξης του πολιτισμού μας και των εκφραστών του να είναι πιο επιβεβλημένο από ποτέ.
Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι της Αιγιάλειας μπορεί να αναπροσαρμόστηκε βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων του δήμου μας, αλλά αποτελεί ακόμα προτεραιότητά του.  «Ξεκίνα από το να κάνεις ό, τι είναι απαραίτητο. Μετά κάνε ό, τι είναι δυνατό και ξαφνικά πετυχαίνεις το αδύνατο…», προέτρεπε άλλοτε ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης. Κάτι ανάλογο προσπαθούμε να κάνουμε σήμερα στην Αιγιάλεια και σε αυτή μας την προσπάθεια σας θέλουμε όλους πλάι μας… Στις μουσικές εκδηλώσεις, στις παραδοσιακές γιορτές, στις θεατρικές παραστάσεις. Το οφείλουμε στον τόπο μας και στους εαυτούς μας.»

Δείτε Ακόμα...

Most Popular