Όπως όλοι οι άνδρες γνωρίζουν (γκουχ-γκουχ), το σημείο G (G-spot), η αναμφίβολα μυθική ερωτογενής ζώνη των γυναικών που τους επιτρέπει να έχουν κολπικούς οργασμούς, δεν υπάρχει. Ορίστε κυρία μου!
Αυτή τη βολική πραγματικότητα έρχεται να αλλάξει μελέτη του επιφανούς συνταξιούχου γυναικολόγου Δρ. Άνταμ Οστρζένσκι, η οποία δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου του επιστημονικού περιοδικού Journal of Sexual Medicine και υποστηρίζει (αστεία πράγματα τώρα) ότι το G-spot αποτελεί υπαρκτό τμήμα της γυναικείας ανατομίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, το G-spot είναι μία σακοειδής δομή που έχει διάμετρο 3,2 χιλιοστά και βρίσκεται στο πρόσθιο τμήμα του κολπικού τοιχώματος. Γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά δυσεύρετη!
Το σημείο G παρατηρήθηκε πως έχει τρία διακριτά μέρη, την «κεφαλή», το μέσο και την «ουρά». Ενδέχεται να έχει διαφορετική δομή σε νεαρούς ανθρώπους ενώ η ακριβής θέση και το μέγεθός του πιθανότατα διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα.
Εάν αυτά τα ευρήματα επαληθευτούν από μελλοντικές έρευνες, θα αποτελέσουν ορόσημο για την κατανόηση της γυναικείας σεξουαλικής λειτουργίας, επιτρέποντας μάλιστα την χειρουργική επαύξηση του G-spot, σύμφωνα με τον Δρ. Οστρζένσκι.
Παρά το ενδιαφέρον που έχει προκληθεί, ειδήμονες που δεν συμμετείχαν στην μελέτη εμφανίζονται δύσπιστοι όσον αφορά την ερευνητική μέθοδο και τα συμπεράσματα του Δρ. Οστρζένσκι, ο οποίος βάσισε την έκθεσή του στην ανατομή του κάθε στρώματος του κολπικού τείχους μίας 83χρονης γυναίκας που είχε πεθάνει 24 ώρες πρωτύτερα.
Πολλοί επικριτές τονίζουν ότι η δομή που περιγράφεται από τον Οστρζένσκι μπορεί να είναι ένα δίκτυο αιμοφόρων αγγείων που συνεισφέρει στην σεξουαλική διέγερση, αλλά δεν συνιστά τελεσίδικη εξήγηση του σημείου G. Άλλοι εστιάζουν στο άγνωστο ιατρικό ιστορικό της 83χρονης γυναίκας, επισημαίνοντας ότι δεν γνωρίζουμε την σεξουαλική της λειτουργία.
«Δεν είμαι βέβαιος για το τι συμβάλει [αυτή η έρευνα]», δήλωσε προβληματισμένος ο Δρ. Αμικάι Κιλτσέβσκι, ουρολόγος στο πανεπιστήμιο του Yale. «Γα να μελετήσεις [αυτό το φαίνόμενο] χρειάζεσαι έναν ζωντανό άνθρωπο ή μία μαγνητική τομογραφία που να δείχνει την ροή αίματος στον εγκέφαλο.
«Έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε για τη λειτουργική ανατομία της γυναικείας διέγερσης», κατέληξε. Ο Δρ. Οστρζένσκι έχει σχολιάσει ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει κι άλλες ανατομές ιστών σύντομα.
Το σημείο G έχει πάρει το όνομά του από τον γερμανό γυναικολόγο Έρνεστ Γκράφενμπεργκ, που το περιέγραψε σε άρθρο που δημοσιεύτηκε το 1950 στο περιοδικό International Journal of Sexology. Αναφορές σε αυτή την ερωτική γυναικεία ζώνη χρονολογούνται από πολύ παλαιότερα και περιέχονται και στο ινδικό βιβλίο σεξουαλικής ικανοποίησης Κάμα Σούτρα.
Ο Γκράφενμπεργκ είχε αποδείξει ότι κάποιες γυναίκες βιώνουν έντονους οργασμούς όταν μία συγκεκριμένη περιοχή του κόλπου ερεθιζόταν. «Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούν όλες οι γυναίκες να έχουν κολπικούς οργασμούς, και δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό», σχολίασε ο Δρ. Κιλτσέβσκι.
Υγεία
Πηγή: Time