Με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος επισκέφθηκε το Σάββατο το Σαλμενίκο στον απόηχο της ραδιοφωνικής αναμέτρησης μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων (debate) στο «Ράδιο Αίγιο», όπου για μία ακόμα φορά ξεχώρισε για την σταθερότητα των απόψεων, την γνώση για τα θέματα του Δήμου και την ξεκάθαρη θέση για τα σοβαρά ζητήματα του Δήμου, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, θέμα που «καίει» κυρίως την περιοχή της Δυτικής Αιγιάλειας όπου επιχειρείται η ολοκλήρωση ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος με την κατασκευή του ΧΥΤΑ «Παπανικολού».
Τόσο στην τοποθέτησή του στο debate όσο και στις επαφές με τους πολίτες ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος παρουσίασε την εμπεριστατωμένη πρότασή του για την διαχείριση των απορριμμάτων τονίζοντας ότι: «Το σοβαρό ζήτημα είναι πώς διοικείς τον Δήμο κι αν έχεις επί της ουσίας αξιοκρατικά κριτήρια. Αυτό που χρειάζεται η Αιγιάλεια είναι η σωστή διοίκηση του Δήμου» δίδοντας τα παρακάτω σημαντικά στοιχεία:
-Από τους 300 εργαζομένους που είναι στο δυναμικό του δήμου μόλις οι «21» είναι οι εργάτες καθαριότητας, δηλαδή μόλις το 7% του εργατικού δυναμικού. Και παρά την αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται από τους εργαζόμενους, δεν επαρκεί σε καμιά περίπτωση το προσωπικό αφού δεν αξιοποιούνται ούτε οι μόνιμοι ούτε οι οκταμηνήτες που προσλαμβάνονται για να πηγαίνουν στα γραφεία εξυπηρετώντας συγκεκριμένα «ρουσφέτια».
-Ο Δήμος της Αιγιάλειας παράγει ετησίως 20.000 τόνους σκουπίδια κι εξ αυτών βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα έπρεπε το 20% να πηγαίνει στην Ανακύκλωση. Γνωρίζετε πόσοι τόνοι ανακυκλώνονται στην Αιγιάλεια; Περίπου 3% των παραγομένων απορριμμάτων κι αν δεν ήμασταν τυχεροί να ψηφιστεί η τροπολογία την περασμένη Πέμπτη που έδωσε παράταση θα έπρεπε να υποστούν οι συμπολίτες μας αύξηση 50% στα δημοτικά τέλη! Ωστόσο βάσει της νομοθεσίας μέχρι το 2020 θα πρέπει να ανακυκλώνεται το 50% των παραγομένων απορριμμάτων, οπότε απαιτείται σήμερα σχεδιασμός στην κατεύθυνση της ουσιαστικής αποκομιδής, διαλογή στη βάση και εσόδων από τα ανακυκλούμενα απορρίμματα, γεγονός που θα αποφέρει και σημαντικά έσοδα απαλύνοντας από τα βάρη τους πολίτες. Βεβαίως όλ`αυτά ξεκινούν πρωτίστως από την ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού που θέλει πραγματικά να προσφέρει, αλλά ο τρόπος που μέχρι σήμερα διοικείται ο Δήμος δεν επιτρέπει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
-Επιπλέον με δύο διαφορετικές σύγχρονες μεθόδους όπως οι ρομποτικοί κάδοι που μπορούμε μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων να προμηθευτούμε, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στο πρώτο του στάδιο μειώνοντας τον όγκο αλλά και το κόστος που καταμερίζεται στους πολίτες. Γι` αυτό απαιτείται: Θέληση! Άποψη! Γνώση! και εφαρμογή όπως γίνεται σε πάρα πολλούς Δήμους στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς στην Αιγιάλεια δεν υπήρξαν οι άνθρωποι να έχουν την προσήλωση για την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος.
-Τέλος τονίζοντας ότι επί τρεισήμισι χρόνια Παναγόπουλος –Θεοδωρακόπουλος δεν διαφώνησαν σε τίποτα παίζοντας «παιχνίδια» σε βάρος των δημοτών παρουσίασε για μία ακόμα φορά την ξεκάθαρη θέση του:
*Για την Παπανικολού: δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει ούτε ένα σκουπίδι με τον Γρηγόρη δήμαρχο! Ο χώρος λόγω του φυσικού του κάλους μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα πανέμορφο οικολογικό πάρκο αναψυχής.
*Για τον ΧΥΤΑ της Αιγείρας με τον πρώτο χρόνο διοίκησης της δικής μας δημοτικής αρχής που θα διοικήσει ορθά το Δήμο, θα προχωρήσουμε σε κλείσιμο και αποκατάσταση του ΧΥΤΑ της Αιγείρας.