34.2 C
Aigio
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλειαΑνοιχτή Επιστολή προς την πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού...

Ανοιχτή Επιστολή προς την πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου

PAPADOPOULOS NIKOSΤην ίδια ώρα που η αγορά στενάζει με τα μέτρα και τη φορολογία που έχει να αντιμετωπίσει, η «φαγωμάρα» δεν λέει να κοπάσει στις τάξεις του εμπορικού συλλόγου Αιγιαλείας. Έτσι το «σήριαλ» που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό διάστημα με σειρά επιστολών και εγγράφων σχετικά έχει συνέχεια… με τον Νίκο Παπαδόπουλο που έχει δεχθεί τα βέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου να προχωρά σε ανοιχτή επιστολή με την οποία επιχειρεί να βάλει τα πράγματα στη… θέση τους, δημοσιοποιώντας παράλληλα και επιστολή που έχει αποστείλει η Ομοσπονδία προς τα μέλη του Δ.Σ

Κυρία Πρόεδρε,

Με αφορμή την προώθηση εγγράφου της ΕΣΕΕ προς τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι είμαι εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Συλλόγου μας στην Ο.Ε.Σ.Π. & ΝΔ Ελλάδας, και ως εκ τούτου είμαι ενήμερος από την Ομοσπονδία μας για τις επιστολές της ΕΣΕΕ.

Με όλο το σεβασμό, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι το e-mail μου, το έχω ήδη κοινοποιήσει στη γραμματεία του Συλλόγου μας και φυσικά είμαι στη διάθεσή σας, για θέματα γενικότερου εμπορικού ενδιαφέροντος, που άπτονται της Ομοσπονδίας μας ή του τριτοβάθμιου οργάνου μας.

Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας, επιθυμώ να γνωστοποιήσω στους συναδέλφους, μέλη του Δ.Σ., που οι περισσότεροι είναι νέα μέλη στο Σύλλογο και στο Δ.Σ., ότι είμαι μέλος του Συλλόγου μας περίπου δεκαπέντε έτη, έχω διατελέσει μέλος του Δ.Σ., έχω επανεκλεγεί μέλος της ΟΕΣΠ & ΝΔ Ελλάδας, έχω συμμετάσχει σε όλες σχεδόν τις εκλογικές αναμετρήσεις την τελευταία δωδεκαετία και νιώθω ικανοποίηση που συνέβαλα κι εγώ, με τις μικρές μου δυνάμεις, στην διεύρυνση του Συλλόγου μας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τετραπλασιασμό των μελών του τα τελευταία χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πρόοδο του Συλλόγου της Αιγιαλείας.

Με ταπεινότητα, θεωρώ ότι η συνδικαλιστική μου εμπειρία, η εικοσιπενταετής ενεργή παρουσία μου στο εμπόριο, με είκοσι τρία χρόνια Ο.Α.Ε.Ε. (Ταμείο Εμπόρων) και μάλιστα εξοφλημένο, η συμμετοχή μου και σε άλλη Ομοσπονδία Επαγγελματικού Κλάδου (Ο.Β.Ε.) και σε άλλα Πρωτοβάθμια Όργανα. Επίσης, η εμπειρία μου από την ενεργή συμμετοχή μου σε Συλλόγους, Φορείς, Επιτροπές, Οργανώσεις, αλλά και η εν γένει ενεργή συμμετοχή μου στα κοινά της Πόλης μας και του Νομού μας, σίγουρα μπορεί να βοηθήσει τους νεώτερους συνδικαλιστές του Συλλόγου μας, γιατί το μέλλον και οι αγώνες περνούν σιγά σιγά στα χέρια τους. Επίσης μπορεί να προσθέσει ένα λιθαράκι στη δύσκολη προσπάθεια που έχετε εσείς η ίδια επωμιστεί, της υπεράσπισης δηλαδή, των συμφερόντων των εμπόρων της περιοχής μας, που θίγονται από τα άδικα, επονείδιστα και σκληρά μέτρα, που έχει υποχρεώσει την τελευταία εξαετία η Τρόικα τις διορισμένες, τις μνημονιακές και τις ελεγχόμενες κυβερνήσεις που επέβαλλε στο λαό μας και που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε μαρασμό την τάξη των μικρομεσαίων, τη ραχοκοκαλιά δηλαδή της Ελληνικής Οικονομίας.

Θα ήθελα να καταθέσω την ένστασή μου, όσον αφορά την κατάργηση της Επιτροπής Λαϊκής Αγοράς του Συλλόγου μας, της οποίας διετέλεσα μέλος. Μετά από τόσους μήνες δεν έλαβα καμία ειδοποίηση για την κατάργησή της, ούτε για τους λόγους που την προκάλεσαν. Επιτροπή, που κατά γενική ομολογία, παρήγαγε έργο, είχε συσταθεί με ομόφωνη απόφαση, είχε διευρυνθεί στην πορεία και με τη δική μου συμμετοχή, και πάλι ομόφωνα. Σε αγαστή συνεργασία δε, με την αρμόδια Αντιδήμαρχο, είχε συμβάλει για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, ώστε να επιβληθεί από την Δημοτική Αρχή, τάξη, στην άναρχη και ανεξέλεγκτη λαϊκή αγορά του Αιγίου. Ήταν άδικη η κατάργησή της, κυρίως για τον Πρόεδρό της, τον κο Μητρόπουλο και τον Αντιπρόεδρό της, τον κο Γεωργακόπουλο, που δούλεψαν περισσότερο από όλους μας για την επιτυχία του έργου της. Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι υπήρξαν άλλα κίνητρα για την κατάργηση αυτής αλλά και άλλων Επιτροπών, ειδικά μετά την εκλογή σας στη θέση της Προέδρου του Συλλόγου μας και την παραίτησή σας από τις τάξεις της Εμπορικής Ανανέωσης, με την οποία μαζί εκλεγήκαμε (εσείς στο Δ.Σ. και εγώ στην Ομοσπονδία), μαζί αγωνιστήκαμε και μαζί υπερασπιστήκαμε τις βασικές μας αρχές για Ανανέωση, Ενότητα και Διαφάνεια.

Θέλω να πιστεύω ότι κατανοείτε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, την ανάγκη που έχουν για τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας, εδικά στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε στις μέρες μας, και ότι θα σταθείτε δίπλα τους, για να παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματά τους, ή να βρουν τις απαραίτητες λύσεις, ώστε να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

Σύνθημά μας πρέπει να έχουμε σήμερα ένα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Υ.Γ.1. Οι τελευταίες σας ενέργειες, όσον αφορά το πρόσωπό μου, δε δείχνουν ότι τηρούμε τους ίδιους κανόνες!
Υ.Γ.2. Λόγω της απουσίας μου στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, και της αδυναμίας άμεσης επικοινωνίας μαζί σας, αποστέλλω την επιστολή μου στο e-mail του Συλλόγου μας, προς ενημέρωση του Δ.Σ. και στα Μ.Μ.Ε. προς ενημέρωση των Συναδέλφων.

Με εκτίμηση
Νίκος Παπαδόπουλος
Εκλεγμένος Αντιπρόσωπος Ο.Ε.Σ.Π.& ΝΔ Ελλάδας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΕΣΠ&ΝΔΕ ΠΡΟΣ Ε.Ε.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

 

Δείτε Ακόμα...

Most Popular