Για όσους αγαπάνε τα μανιτάρια, η μανιταρόσουπα είναι μια ιδανική παρασκευή, όπου λατρεύουν να φτιάχνουν αλλά και να γεύονται, καθώς αναδεικνύεται όλη η γεύση και το άρωμα των μανιταριών. Είναι ιδανικό φαγητό για τις κρύες και βροχερές μέρες του χειμώνα.
Υλικά
500 γρ μανιτάρια μεγάλα (κατά προτίμηση τα καφέ)
1 λίτρο ζωμό κότας
2 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
230 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
[the_ad id=”46371″]
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα χοντροκόβουμε. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό κότας να ζεσταθεί ελαφρά και κρατάμε 1 φλιτζάνι όπου διαλύουμε μέσα το αλεύρι. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και το σκόρδο. Τα ανακατεύουμε γρήγορα για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
[the_ad id=”46274″]
Ρίχνουμε μέσα το ζωμό μαζί με το αλεύρι που έχουμε διαλύσει, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και τη χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ. Βάζουμε πάλι τη σούπα στη φωτιά, ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και την αφήνουμε να ζεσταθεί προσέχοντας όμως να μη βράσει. Σερβίρεται ζεστή.
botrini.gr
[the_ad id=”46704″]
[the_ad id=”46715″]