15.1 C
Aigio
Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2025
HomeΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΓεύσειςΣοκολατόπιτα νηστίσιμη!?!

Σοκολατόπιτα νηστίσιμη!?!

imagesΕίναι μια σοκολατένια απόλαυση. Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι νηστίσιμη! Ανάλογα με το χρόνο ψησίματος μπορείς να την κάνεις ρευστή από μέσα! Ακόμα, μπορείς να την κάνεις και νηστίσιμη με λάδι και άλαδι με ταχίνι! Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο υπέροχο!Τι χρειαζόμαστε:
3 1/2 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
2/3 κούπας σπορέλαιο ή ταχίνι (για όποιον τη θέλει άλαδι)
2 κούπες πορτοκαλάδα με ή χωρίς ανθρακικό ή κρύο νερό
2/3 κούπας κακάο σκόνη
2 κουβερτούρες
3 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα
2 βανίλιες
Για μια πιο σοκολατένια απόλαυση,μπορείτε να κάνετε γλάσο!
Για το γλάσο:
1 κούπα άχνη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
3-4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο ή νερό(για όποιον τη κάνει άλαδι)

Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο(ή το ταχίνι) με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την πορτοκαλάδα (ή το νερό).
Σε μια λεκάνη έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίξερ (εκτός της κουβερτούρας).
Λιώνουμε τη κουβερτούρα και τη προσθέτουμε στο μείγμα.
Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε με το μίξερ.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με μαργαρίνη ή με ταχίνι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Χύνουμε το μίγμα μέσα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Θέλει καλό χτύπημα με το μίξερ για να έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα!
Αν θέλετε να είναι ρευστό από μέσα (όπως το σουφλέ σοκολάτας) βγάλτε τη σοκολατόπιτα στα 45 λεπτά! ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..
πηγή:www.sintagespareas.gr

Most Popular