14.1 C
Aigio
Σάββατο, 11 Ιανουαρίου, 2025
HomeΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΚοινωνίαΕυχαριστήριο από τον Πρόεδρο Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

Ευχαριστήριο από τον Πρόεδρο Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

spoak-omadaΜε αφορμή τη σημαντική πρωτοβουλία του ΣΠΟΑΚ (της ένωσης που καινοτομεί συνδυάζοντας τη γαστρονομία με τον τουρισμό), να κληθούν δημοσιογράφοι από 20-28 Σεπτεμβρίου 2016,η επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης ανταποκρίθηκε άμεσα και σχεδίασε ένα πρόγραμμα οργανωμένης ξενάγησης, με στόχο την προβολή της περιοχής ,την ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων κ κυρίως της τοπικής μας γαστρονομίας.
Η ξενάγηση ξεκίνησε από τους αμπελώνες RIRA, όπου τόσο Κος Τσίτσας ,όσο και οι οινολόγοι του, παρουσίασαν την ιδιαιτερότητα του κλίματος της Αιγιάλειας , η οποία ευνοεί την παραγωγή εξαιρετικού οίνου στην περιοχή.
Σ’αυτό το πλαίσιο παρουσιάστηκε από την ΔΗΚΕΠΑ δια της προέδρου της Κας Τσουκαλά Μαρίας και του συνεργάτη της Κου Σωτήρη Μπόλη,ο θεσμός των οινοξενείων, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης και προβολής της Αιγιάλειας.
Στη συνέχεια ,εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε στους δημοσιογράφους η επίσκεψη στην ΠΕΣ, στην οποία τους παρουσιάσθηκε η διατροφική αξία της σταφίδας ως superfood και του ελαιολάδου της περιοχής μας, από τον Διευθυντή της ΠΕΣ, Κο Μίλτο Σταυρόπουλο.
Ενθουσιασμένοι επίσης έμειναν οι δημοσιογράφοι από την επίσκεψη τους στο αρχαιολογικό μουσείο Αιγίου και από την ξενάγηση που τους έγινε από τον αρχαιολόγο Ανδρέα Βόρδο.
Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα από την Κα Ελένη Κούγια στη ν παλιά αγορά του Αιγίου.
Στο σημείο αυτό οι Κες Ρία Σακούλη και Γιώτα Σταθακοπούλου από τον σύλλογο εμπορικής και τουριστικής ανάπτυξης της Ανατολικής Αιγάλειας, ανέπτυξαν θέσεις και απόψεις για μεγαλύτερη επισκεψημότητα και παρέδωσαν cd στους δημοσιογράφους με τοπία και χώρους της περιοχής.
Στη συνέχεια , το επίσημο γεύμα των δημοσιογράφων παρέθεσε στον χώρο του , ο Πρόεδρος της εστίασης και αναψυχής Κος Στράτος Βαρδάκης , με την ευγενική προσφορά του Κου Μεσσήνη Πολύδωρα και του Κου Τυράννη Γιώργου. Ο Κος Τυράννης ανέδειξε τα τοπικά προϊόντα, μαγειρεύοντας εξαιρετικά παραδοσιακές συνταγές με θαλασσινά.
Το πρόγραμμα της ξενάγησης ολοκληρώθηκε σε ένα ακόμα οινοποιείο του δικτύου Οινοξένεια, τον Τετράμυθο, όπου η η οικοδέσποινα Κα Κατερίνα Νομικού – Σπανού και ο οινολόγος της παρουσίασαν την διαδικασία παραγωγής του οίνου.
Εξέχουσα σημασία στο σύντομο, αλλά πλούσιο πρόγραμμα ξενάγησης ,είχε η επαφή των δημοσιογράφων με ενδεικτικά σημεία του δικτύου οινοξένεια στα οποία είχαν την ευκαιρία να γευθούν τοπικές εκλεκτές ετικέτες οίνων και να γνωρίσουν τον θεσμό οινοξένεια.
Η μέρα τελείωσε με προσφορά γεύματος από τον Κο Τυράννη.
Οι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν με την ευγενική χορηγία του μέλους της τουριστικής ανάπτυξης ,Κας Ντέζη Πετσοπούλου στο ξενοδοχείο ARMONY,στον Λόγγο Αιγίου.
Ως Πρόεδρος της τουριστικής ανάπτυξης ευχαριστώ θερμά τον ΣΠΟΑΚ,που μας έδωσε την μοναδική αυτή ευκαιρία να αναδείξουμε την περιοχή μας, καθώς και όλους όσους συνεργάστηκαν προς την κατεύθυνση αυτή :
1. Τον Δήμαρχο Κο Θανάση Παναγόπουλο
2. Την αναπληρώτρια Δημάρχου Κα Βάσω Ψυχράμη
3. Την ΔΗΚΕΠΑ
4. Την ΠΕΣ
5. Την έκτη εφορία αρχαιοτήτων
6. Την παλιά αγορά του Αιγίου
7. Τις Κες Ρία Σακούλη και Γιώτα Σταθακοπούλου από την Ανατολική Αιγιάλεια
8. Τον Κο Τυράννη ( ιδιοκτήτη του εστιατορίου ΟΡΕΣΤΗΣ).
9. Τον Κο Μεσσήνη (ιδιοκτήτη Ιχθυοπωλείου)
10. Το ξενοδοχείο ARMONY
11.Την Κα Σοφία Κουνινιώτη για τις δημόσιες σχέσεις
12. την Κα Παραπονιάρη Μαίρη για την δημοσιογραφική κάλυψη της επίσκεψης στο στους αμπελώνες RIRA.

Ευχής έργον είναι τέτοιες προσπάθειες να γίνονται στοχευμένα καθ’όλη την διάρκεια της χρονιάς και όχι αποσπασματικά, αναλαμβάνοντας ο κάθε φορέας το κομμάτι που του αναλογεί, έτσι ώστε η επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης να μπορέσει μεθοδικά να εντάξει την Αιγιάλεια στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Για την επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης
και προβολής του Δήμου Αιγιαλείας
ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ

Most Popular