22 C
Aigio
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλειαΣυνεχίζει τη δράση της η πρωτοβουλία πολιτών της Αιγιάλειας για τη σύσταση...

Συνεχίζει τη δράση της η πρωτοβουλία πολιτών της Αιγιάλειας για τη σύσταση εταιρίας λαϊκής βάσης

Την περασμένη εβδομάδα ομάδα πολιτών από την πρωτοβουλία για την σύσταση Εταιρείας Λαίκής Βάσης επισκέφθηκε την έδρα της Λακωνικής Βιοενεργειακής στην Σπάρτη ώστε να ενημερωθούν για το πως λειτουργεί στην πράξη η πρώτη Εταιρεία Λαίκής-Κοινωνικής Βάσης πολυμετοχικού χαραχτήρα.Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους τα μέλη της πρωτοβουλίας ενημερώθηκαν για την διαχείριση των απορριμμάτων με την μέθοδο της «Λακωνικής Πρότασης». Ο εκπρόσωπος της Λακωνικής Βιοενεργειακής κ. Αργυρόπουλος τους εγκαταστάσεις της , και τους παρουσίασε αναλυτικά τη διαδικασία λήψης και περαιτέρω διαχείρισης των διαχωρισμένων απορριμμάτων-προϊόντων-υλικών.
Έγινε σαφές με παραδειγματικό τρόπο ότι ολοκληρωμένη διαχείριση σημαίνει διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση-επανάκτηση των ανακυκλωμένων υλικών και ενεργειακή αξιοποίηση του οργανικού υπολείμματος.
Η όλη παρουσίαση με τις ερωτήσεις και επεξηγήσεις κράτησε πάνω από 4 ώρες.
Παρών ήταν και κ. Βασίλης Γιόκαρης εκπρόσωπος της αντίστοιχης προτωβουλίας
για σύσταση Εταιρείας στην Τρίπολη. Η ομάδα πολιτών της πρωτοβουλίας που με την ολοκλήρωση της επίσκεψης δήλωσε πως πλέον αισθάνονται πιο αποφασισμένοι για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος στην Αιγιάλεια.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular