Η σταφίδα, το φυσικό γλυκαντικό της παράδοσης και το super food του μέλλοντος, δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι και τον μπουφέ.
Η Αιγιάλεια δεν μπορεί να είναι μόνο εξαγωγέας. Πρέπει και αυτή να δείξει πόσο πολύτιμο είναι αυτό το προϊόν. Και ποια άλλη είναι καλύτερη ευκαιρία παρά τα Χριστούγεννα, που με τη σταφίδα μπορούν να παρασκευαστούν τόσα ωραία γλυκά!
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης του Δημοτικού Σχολείου Αβύθου το πρωί της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου στο Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο. Θα μοιράσουμε γλυκά με σταφίδα, θα κόψουμε την χριστουγεννιάτικη πουτίγκα της Αιγιάλειας με σταφίδα (γιατί μόνο οι Εγγλέζοι;). Θα έχουμε και το αξεπέραστο σνακ του χειμώνα (και όχι μόνο): Σταφίδα με καρύδια (και τα δύο τοπικά προϊόντα, φυσικά).
Οι φούρνοι της Αβύθου Παπαϊωάννου και Ραμπαβίλα βοήθησαν στην ετοιμασία των σκευασμάτων, το Ζαχαροπλαστείο-Αρτοποιία Μπομποτσάρη βοήθησε στην προετοιμασία της πουτίγκας, οι εξαγωγείς σταφίδας (Π.Ε.Σ. και Κουνινιώτης) μας έδωσαν την περιζήτητη πρώτη ύλη.