16.3 C
Aigio
Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, 2025
HomeΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΠολιτιστικάΑίγιο: Σεμινάριο για ελαιοπαραγωγούς ανοίγει τον «Δρόμο προς τη Διάκριση»

Αίγιο: Σεμινάριο για ελαιοπαραγωγούς ανοίγει τον «Δρόμο προς τη Διάκριση»

Αίγιο: Σεμινάριο για ελαιοπαραγωγούς ανοίγει τον «Δρόμο προς τη Διάκριση»

Πενήντα ελαιοπαραγωγοί συμμετείχαν σε ειδική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ενημερώνοντας για διεθνείς διαγωνισμούς και δοκιμάζοντας βραβευμένα ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο.

Γευστική δοκιμή διεθνών προτύπων

Οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δέκα βραβευμένα ελαιόλαδα από χώρες όπως Τυνησία, Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Βραζιλία και Κίνα.

Η γευστική εμπειρία αποτέλεσε πρακτικό μάθημα για το επίπεδο του διεθνούς ανταγωνισμού και τα απαιτούμενα πρότυπα ποιότητας.

Ειδική εκπαίδευση από διεθνή κριτή

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τη Μαρία Κατσούλη, διαπιστευμένη κριτή και γευσιγνώστρια που διευθύνει τον διαγωνισμό «Athena International Olive Oil Competition».

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα κριτήρια αξιολόγησης που χρησιμοποιούνται στους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου.

Υποστήριξη φορέων: Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της συνεχούς στήριξης του Επιμελητηρίου Αχαΐας προς τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής.

Πολιτική στήριξη και αναγνώριση

Ο Β΄ αντιπρόεδρος Τάκης Βασιλείου τόνισε την υποστήριξη του Επιμελητηρίου στους παραγωγούς που στοχεύουν στις διεθνείς αγορές.

Η αντιπεριφερειάρχης Άννα Μαστοράκου αναγνώρισε τη διατροφική αξία του ελαιολάδου ως «άγιο δισκοπότηρο της μεσογειακής διατροφής».

Αναγνώριση της τοπικής ποιότητας

Ο δήμαρχος Αιγίου Παναγιώτης Ανδριόπουλος τόνισε την ιδιαίτερη ποιότητα του ελαιολάδου της Αιγιάλειας και την εξειδίκευση των καλλιεργητών.

Η Μαρία Κατσούλη εξέφρασε θετική εκτίμηση για την ελληνική παραγωγή, ευχόμενη τη δημιουργία Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά στελέχη από τον δημοτικό και εκκλησιαστικό χώρο, υπογραμμίζοντας τη σημασία του τοπικού ελαιολάδου.

Most Popular