24 C
Aigio
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑOι Anonymous κέρδισαν όλους τους Ελληνες… - «Χαιρετίσματα Ελλάδα. Είμαστε...

Oι Anonymous κέρδισαν όλους τους Ελληνες… – «Χαιρετίσματα Ελλάδα. Είμαστε οι Αnonymous.

Πανικός στο διαδίκτυο και τα social media από την Παρασκευή το πρωί. Είτε στο twitter, είτε στο Facebook, παντού συναντούσες έναν under 35 ετών χρήστη να πανηγυρίζει, να καμαρώνει, να σου ζητά να το διαδώσεις και εσύ μαζί του σε όλο τον κόσμο ότι πλέον η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, την ανακάλυψαν, την θυμήθηκαν, ξέρουν ότι υπάρχει και ξέρουν τα προβλήματά της οι Anonymous. 

Του Μιχάλη Τσόχου

Oι γνωστοί χάκερ που στα μάτια της νεολαίας παγκοσμίως είναι κάτι σαν τον σύγχρονο ηλεκτρονικό «Ρομπέν των δασών» και οι οποίοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνουν την εμφάνισή τους παγκοσμίως στέλνοντας μηνύματα αντίδρασης με εντυπωσιακές ενέργειες (πρόσφατα έριξαν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ) χτύπησαν και στην Ελλάδα.

Με δύο ηχηρά μηνύματά τους (το πρώτο προβλήθηκε μέσω video από την σελίδα του ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης την οποία και κατέλαβαν) προβάλουν ένα δικό τους παγκόσμιο αίτημα, αλλά φροντίζουν να δείξουν ότι γνωρίζουν μέχρι κεραίας τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Με καθαρό πολιτικό λόγο και τα δύο μηνύματά τους βρήκαν τέτοια απήχηση και στο ελληνικό κοινό, που σου δίνει την αίσθηση ότι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός στην Ελλάδα έπαψε να είναι ο «Κανένας» και είναι πλέον ο «Anonymous».

Η ελληνική αστυνομία διαρρέει ότι η δουλειά έγινε σε συνεργασία και με Ελληνες χάκερς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν server από τη Σουηδία για να ρίξουν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελλάδας. Ανεξάρτητα, όμως, από το αν είχαν ή όχι και τη συνεργασία Ελλήνων, οι Anonymous κατάφεραν με το κείμενο τους να αγγίξουν τα ευαίσθητα σημεία, τις ευαίσθητες χορδές του νέου Έλληνα. Κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια από κανέναν πολιτικό, από κανένα μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Ο νέος Έλληνας σήμερα αισθάνεται και ταυτίζεται με τον διεθνή χάκερ και αισθάνεται ότι μόνο αυτός τον καταλαβαίνει ή τέλος πάντων τον καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθένα. Ομολογώ ότι στα δύο μηνύματά τους βρίσκω πράγματα που δεν έχω ακούσει από όλους τους υπεύθυνους-ανεύθυνους αυτής της χώρας τα τελευταία χρόνια και ακόμη και αν είμαι over 35 ετών, τους βρήκα πολύ πιο σοβαρούς απ’ όλους αυτούς που την ίδια ώρα διέρρεαν στο διαδίκτυο ότι ο Παπαδήμος θα παραιτηθεί αν δεν συμφωνήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων.

Ο τύπος που εμφανίστηκε στο βίντεο των Anonymous με την μαύρη μάσκα και την τρεμάμενη (σκοπίμως) φωνή έχει πιο σταθερή και ξεκάθαρη άποψη από τον Έλληνα πολιτικό που έχει κάνει την περίφημη «κόκκινη γραμμή», ροζ λάστιχο που πάει και έρχεται και την κυβίστηση τον πλέον διαδεδομένο σπορ του τόπου.

Δεν ξέρω, λοιπόν, για την χρεωκοπία της χώρας και αν και πότε θα μας έρθει, η πολιτική χρεωκοπία όμως σε αυτή τη χώρα είναι πλέον δεδομένη.

Διαβάστε εδώ τα όσα μας είπαν οι «Anonymous».
Το μήνυμα αναφέρει αναλυτικά:

«Χαιρετίσματα Ελλάδα. Είμαστε οι Αnonymous.

Αυτό που συμβαίνει στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Επιλεγήκατε από τους πολίτες σας να ενεργήσετε εκ μέρους τους και να εκφράσετε τις επιθυμίες τους όμως αποτύχατε. «Σκοτώσατε» το πιο ιερό στοιχείο που είχε η χώρα σας και αυτό είναι η δημοκρατία. Η δημοκρατία γεννήθηκε στην χώρα σας αλλά την σκοτώσατε. Τι ειρωνεία! Ο ίδιος ο λαός σας σας μισεί και στέκεστε απέναντι του μην κάνοντας τίποτα για να το αποτρέψετε αυτό. Μπήκατε στο ΔΝΤ χωρίς τη συναίνεση του κόσμου σας. Έχετε στήσει στις πλάτες των πολιτών σας μια νέα δικτατορία επιτρέποντας στις τράπεζες και στους μονάρχες της ΕΕ να τους υποδουλώσουν τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά. Οι άνθρωποι αυτοί πληρώνουν βαριά τα λάθη των κυβερνήσεών τους και εσείς με τον τρόπο σας αναγκάζετε τους ξένους να τους μισούν για κάτι για το οποίο δεν είναι υπεύθυνοι. Τι ντροπή! Η αστυνομία εκμεταλλεύεται τις δυνάμεις για να επιτίθεται σε πολίτες που διαδηλώνουν προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη. Διαδηλώνουν εναντίον σας όμως δεν θέλετε οι φωνές τους να ακουστούν. Τους στερείτε το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και το δικαίωμα να ζουν. Οι αυθαίρετες πράξεις σας πρέπει να τιμωρηθούν. Υπογράφοντας το ACTA (Διεθνής Εμπορική Συμφωνία για την Καταπολέμηση της Παραποίησης/Απομίμησης) θα στερήσετε στο λαό σας περισσότερες ελευθερίες και θα τον σπρώξετε ακόμα περισσότερο στην καταπίεση. Αγνοήστε μας και ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!

Είμαστε οι Anonymous
Είμαστε λεγεώνα
Δεν συγχωρούμε
Δεν ξεχνάμε
Θα πρέπει να μας περιμένετε!
Ο λαός δεν θα πρέπει να φοβάται τις κυβερνήσεις αλλά οι κυβερνήσεις το λαό τους».

Πηγή: sportfm

Δείτε Ακόμα...

Most Popular