- 2 κ.σ. σόγια σως
- 1 κ.γ. μηλόξυδο
- 2 κ.σ. χυμός ανανά
- 2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 2 σκ. σκόρδο
- ½ κ.γ. κουρκουμά, τριμμένο
- 250 γρ. τόφου
- 200 γρ. ανανά σε φέτες, κομπόστα
ξυλάκια για σουβλάκια
[the_ad id=”46371″]
Για το σερβίρισμα
- κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σόγια σως, το μηλόξυδο, τον χυμό ανανά, το τζίντζερ, το σκόρδο κομμένο σε φέτες και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Αφαιρούμε το έξτρα υγρό από το τόφου σκουπίζοντάς το με χαρτί κουζίνας και κόβουμε σε κύβους 2 εκ. Τους βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά. Μουλιάζουμε τα ξυλάκια σε άφθονο νερό μέχρι να τα χρειαστούμε.
[the_ad id=”46274″]
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
- Κόβουμε τον ανανά σε φέτες 1 εκ. πάχος και κάθε φέτα στα 4.
- Καρφώνουμε δυο κομμάτια του ανανά εναλλάξ με ένα κομμάτι τόφου στα ξυλάκια.
- Τα βάζουμε σε μία σχάρα πάνω σε ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα κομμάτια του ανανά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Πηγή:akispetretzikis.com
[the_ad id=”48922″]
[the_ad id=”46704″]