20.1 C
Aigio
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

katsikopoulosdΣτη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση τόσο για την αυτοδιοίκηση, όσο και για τους πολίτες της ορεινής περιοχής μας , είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε σε μια πορεία, που βασικό αποτέλεσμα πρέπει να έχει την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής , με αύξηση της επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και τον τουρισμό .Μέσα από αυτή την αύξηση θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε δουλειά για τους νέους ανθρώπους και να σταματήσουμε την ερήμωση των χωριών μας .
Με όλους τους συνδημότες που μπορούν να συμφωνήσουν με αυτήν την βασική παραδοχή-αναγκαιότητα και προτεραιότητα για την επόμενη πενταετία, θα συμπορευτούμε δημιουργώντας μια αυτοδιοικητική κίνηση, που με δημοκρατικές διαδικασίες θα υλοποιήσει το όραμα μας για το χτίσιμο της Καλαβρυτινής Ενότητας για την Βιώσιμη Ανάπτυξη .
Η οικονομική επανεκκίνηση της περιοχής μας αποτελεί μονόδρομο , γιατί τίποτα δεν θα μας χαριστεί και τίποτα δεν θα γίνει από άλλους για λογαριασμό μας.
Επενδύοντας στην σταθερή και ειλικρινή σχέση που έχουμε αναπτύξει , χωρίς δεύτερες σκέψεις, αποδέχομαι την πρόκληση να διαχειριστώ την ευθύνη που έχει μια τόσο σοβαρή προσπάθεια για το μέλλον του τόπου που μεγάλωσα και οφείλω να του ανταποδώσω με ευγνωμοσύνη, την στήριξη που παρείχε στο πρόσωπο μου όλα αυτά τα χρόνια .
Πιστεύω ότι με την εκλογή μου στην θέση του Δημάρχου Καλαβρύτων , θα μου δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσω αποκλειστικά για την ορεινή περιοχή μας την προσπάθεια για την οικονομική της επανεκκίνηση, φροντίζοντας παράλληλα να υπάρξει ένα επαρκές δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα .
Ζητώ από όλους τους Καλαβρυτινούς είτε διαμένουν εντός της Ελλάδος, είτε Απόδημους ανά τον κόσμο ,αλλά πολύ περισσότερο από τους μονίμους κατοίκους του Δήμου μας ,να συμμετάσχουν σε μια ανοιχτή διαβούλευση – συναπόφαση για την επόμενη μέρα του Δήμου μας που ξεκινάμε σήμερα . Ώστε με την έναρξη της νέας αυτοδιοικητικής θητείας να έχουμε επιλέξει έργα και δράσεις που υπηρετούν τον στρατηγικό μας σχεδιασμό .
Δεσμεύομαι ότι ο Δήμος Καλαβρύτων θα διεκδικήσει σε όλα τα επίπεδα τους πόρους και τα μέσα που χρειάζεται για την βιώσιμη κοινωνική και αναπτυξιακή του πορεία με σχέδιο και με σταθερό βηματισμό.
Έχοντας κατακτήσει την γνώση και την εμπειρία που απαιτούν οι σημερινές ανάγκες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και οι κοινωνικές ανάγκες , είμαι βέβαιος ότι αυτή η διεκδίκηση θα είναι αποτελεσματική .
Παράλληλα θα πρωτοστατήσουμε σε Πανελλαδικό επίπεδο στην διεκδίκηση της ηθικής και υλικής αποκατάστασης που οφείλει το σύγχρονο Γερμανικό κράτος στη Χώρα μας αλλά και στην περιοχή μας για το ολοκαύτωμα του 1943 , χωρίς κανένα συμβιβασμό .
Η πορεία που ξεκινάμε σήμερα μαζί με πολλούς φίλους και συνεργάτες και από τις τέσσερις Δημοτικές ενότητες του Δήμου μας ,έχει στόχο να αγκαλιάσει όλους τους συμπολίτες μας δημιουργώντας ένα Δήμο ανοικτό ,Δημοκρατικό, απόλυτα προσβάσιμο από όλους, ανά πάσα στιγμή, τόσο στις δομές του , όσο και στα πρόσωπα που τις υπηρετούν.
Εδώ οφείλω να υπογραμμίσω ότι η όλη μας προσπάθεια κινείται σε αυστηρά υπερκομματικά πλαίσια και είναι ανοιχτή σε κάθε Καλαβρυτινό πολίτη ανεξάρτητα από ιδεολογική ,πολιτική και κομματική τοποθέτηση .
Πάνω από όλα θέτουμε την ενότητα και τη συνεργασία για τον κοινό μας στόχο!
Η εμπειρία και το σχέδιο στα πλαίσια της Καλαβρυτινής ενότητας για την Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι η δύναμη μας !
Όλοι μαζί!
Για να Υπάρχει Δήμος Καλαβρύτων !

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular