16.3 C
Aigio
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑπόηχος μαθητικής συναυλίας κιθάρας

Απόηχος μαθητικής συναυλίας κιθάρας

Concert 1.3Με ένα μουσικό πρωϊνό και έργα για δύο κιθάρες καλωσόρισαν την άνοιξη μικροί και μεγάλοι μαθητές της σχολής κιθάρας της Μαρίας Καβούνη και Χρύσας Κουνινιώτη, οι οποίοι φοιτούν στο Πατραϊκό Ωδείο – Παράρτημα Αιγίου.

Το κιθαριστικό ντούο είναι ένας από τους προσφιλέστερους παγκοσμίως μουσικούς συνδυασμούς για τον οποίο ο μεγάλος συνθέτης Φρ.Σοπέν, αν και ποτέ δεν έγραψε για κιθάρα, είχε τονίσει τον θαυμασμό του μέσα από τη φράση: «Τίποτα καλύτερο από μία κιθάρα εκτός ίσως από δύο» που έγινε και τίτλος της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Την 1η μέρα της άνοιξης, την ημέρα γενεθλίων του Σοπέν, επέλεξαν για να πραγματοποιήσουν την μαθητική τους συναυλία στην κεντρική αίθουσα του Πατραικού Ωδείου Αιγίου οι νεαροί σπουδαστές κιθάρας. Η εκδήλωση είχε σκοπό όχι μόνο την επίδειξη των κιθαριστικών δεξιοτήτων αλλά κυρίως την ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στους παράγοντες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μαθητές-δσκάλους-γονείς, καθώς η μουσική εκπαίδευση συντελεί στην ανάπτυξη δεξιοτήτων αλλά και τη διαμόρφωση προσωπικοτήτων και την καλλιέργεια αξιών.

Τα άνθη που κόσμησαν την αίθουσα και προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες ήταν ευγενική προσφορά του ανθοπωλείου ΟΡΧΙΔΕΑ του Γ.Μαστροκωστόπουλου (Ρήγα Φεραίου, Αίγιο). Τη φωτογράφηση της συναυλίας ανέλαβε αφιλοκερδώς ο Νίκος Ζησιμόπουλος.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular