27.9 C
Aigio
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΓ’ Εθνική Μπάσκετ: Σπαρτιατικός-Ακράτα 66-69

Γ’ Εθνική Μπάσκετ: Σπαρτιατικός-Ακράτα 66-69

logo akrata

Την 3η νίκη της (και πρώτη μακριά από την έδρα της) στο φετινό Πρωτάθλημα του 1ου Ομίλου Νότου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας πανηγύρισε η Ακράτα, η οποία με τον γνωστό -πλέον- τρόπο ξεπέρασε το εμπόδιο του ουραγού μεν, αλλά σκληροτράχηλου δε Σπαρτιατικού με σκορ 66-69.
Ετσι, το συγκρότημα της Ανατολικής Αιγιάλειας εξακολουθεί να βρίσκεται στην 2η προνομιούχο θέση της βαθμολογίας, την οποία μοιράζεται με τον Μανδραϊκό και τον Πόλις Καλλιθέας και βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία την δύσκολη συνέχεια.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες του Νίκου Ζίζηλας άργησαν να …μπουν στο παρκέ με το αρχικό 16-5 στο α’ δεκάλεπτο να τα «λέει» όλα και πάλι. Από τα μέσα της β’ περιόδου και έπειτα ωστόσο οι Ακρατινοί «φόρεσαν» το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο και μάζεψαν την διαφορά στο ημίχρονο στους 8 πόντους (33-25). Κύριο χαρακτηριστικό και σε αυτό το παιχνίδι είναι ότι η Ακράτα αν και κράτησε σε καλά επίπεδα την αντίπαλη επίθεση, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά τις δικές της επιλογές.
Στην ανάπαυλα ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» Νίκος Ζίζηλας ζήτησε ηρεμία και καθαρό μυαλό από τους παίκτες, ώστε να καταφέρουν να πάρουν τον έλεγχο. Και όντως έτσι έγινε και από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η …πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς το μέρος της Ακράτας, η οποία με μπροστάρη τον Σαρίκα μείωσε στο τέλος της γ’ περιόδου σε 49-45. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα της Αιγιάλειας απέδειξε όχι μόνο ότι έχει διάρκεια, αλλά και ότι έχει δημιουργήσει «μέταλλο». Ετσι, στο τελευταίο δίλεπτο (με το σκορ να είναι ισόπαλο 58-58), όπου το παιχνίδι ήταν ροντέο «μίλησε» το πάθος, αλλά και η εμπειρία του Μιχάλη Μπιτσάκου, ο οποίος με 7 πόντους και 2 ριμπάουντ έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Μάλιστα η Ακράτα προηγήθηκε 42’’ πριν το τέλος με 58-64, όμως λίγο έλλειψε να αυτοκτονήσει, αφού στην …ρουλέτα των ελευθέρων βολών που ακολούθησε είχε μόλις 6/14. Στα 5’’ η ομάδα της Σπάρτης μείωσε στον πόντο (66-67) και στη συνέχεια έκανε πάλι φάουλ για να «παγώσει» τον χρόνο.
Ο Σαρίκας ευστόχησε σε μία βολή (66-68), όμως ο Σχορτσανίτης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και το φάουλ «σώζοντας» την κατάσταση και στα 2’’ με μία εύστοχη βολή διαμόρφωσε το τελικό 66-69.
Πρώτος σκόρερ για την Ακράτα ήταν ο Αλέξανδρος Σαρίκας με 28 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν με διψήφιου αριθμό πόντων οι Γιώργος Λάφης (14) και Μιχάλης Μπιτσάκος (13)
Τα δεκάλεπτα: 16-5, 33-25 ημ., 49-45, 66-69 τελικό.
Σπαρτιατικός: (Γ. Νάνος), Παπαδάτος 9 (1), Μανιατάκος 4, Αργυρούλης 5 (1), Τζατζάς 7, Αλεξόπουλος 3 (1), Κυρίτσης 2, Σταθάκος 10, Αγγελόπουλος 21 (4), Αναγνωστάκος 2, Ντορλής 3 (1).
Ακράτα: (Ν. Ζίζηλας), Σαρίκας 28 (1), Σταυρόπουλος, Βασιλακόπουλος, Σχορτσιανίτης 8, Πολύδερας 1, Λάφης 14, Μπιτσάκος 13 (3), Οικονομόπουλος 2, Β. Μαλλής 3 (1), Σακελλαρίου, Μούργελας.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Τσερεντζούλιας

Δείτε Ακόμα...

Most Popular