34.2 C
Aigio
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλειαΔεν συμμετέχουμε στη 24ωρη απεργία

Δεν συμμετέχουμε στη 24ωρη απεργία

giorgos mpeskos dikΟ κ. Μπέσκος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου ανακοίνωσε την απόφαση για την ΜΗ συμμετοχή στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, διαχωρίζοντας την θέση του τοπικού Συλλόγου από την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικηγορικού Σώματος της χώρας. Υπάρχει και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται και οι λόγοι για τους οποίους ελήφθη αυτή η απόφαση και σημειώνεται στην επιστολή που κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό και στον Υπουργό Δικαιοσύνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να μην συμμετέχουν τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου στην 24ωρη απεργία που διοργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ και η Γ.Σ.Ε.Ε. την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου διαχωρίζοντας την θέση μας από την απόφαση της Συντονιστικής, Επιτροπής του Δικηγορικού Σώματος που αποφάσισε την συμμετοχή σ’ αυτή.

Ο κλάδος μας δοκιμάζεται από δικά του αυτοτελή ζητήματα ιδίως επί τη βάσει των προσφάτων νομοθετικών μεταβολών. Η αντίδρασή μας στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας πρέπει να είναι αυτοτελής, όχι αποσπασματική και να μην έχει χαρακτήρα παρεπόμενου σε κινητοποιήσεις των άλλων συνδικαλιστικών φορέων.

Πρέπει να συνεκτιμηθεί και το γεγονός πως δεν λαμβάνονται υπόψη μέχρι και σήμερα από την Ολομέλεια οι αποφάσεις του Δικηγορικού Σώματος που εκφράστηκαν μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και την διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος. Είναι χαρακτηριστικό πριν την ψήφιση του Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ότι προτείναμε αποχή σεβόμενοι τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και του δημοψηφίσματος και η Ολομέλεια κατά πλειοψηφία απέρριψε την πρότασή μας ενώ υπήρχε η δεσμευτική απόφαση γι’ αυτήν του δημοψηφίσματος.

Είναι σχήμα οξύμωρο ενώ η Ολομέλεια δεν σεβάστηκε την απόφαση του δημοψηφίσματος για αποχή διαρκείας σε σχέση με την δικονομία να προτείνει τώρα συμμετοχή στην 24ωρη απεργία των Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε.

Η συμμετοχή σε μία 24ωρη αποχή μαζί με Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. που κανένα ενδιαφέρον δεν έχουν δείξει για προβλήματα του Δικηγορικού Σώματος δεν έχει κανένα νόημα, είναι μία κίνηση για το ¨θεαθήναι¨ και φυσικά χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Πλέον απαιτούνται κινήσεις ουσιαστικά καθώς δυστυχώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν ασχολούνται με εμάς και η μοναδική σπουδή τους είναι σε σχέση με τον κλάδο μας να μας οδηγούν σε αδιέξοδο και απόγνωση. Η κατάργηση της επιλογής χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας η μεγαλύτερη απόδειξη (μεταξύ άλλων) προς τούτο.

Δυστυχώς ο κ. Πρόεδρος της Ολομέλειας και η Συντονιστική Επιτροπή αγνόησαν την αίτησή  μας και κανένα από τα θέματα που προτείναμε δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη της Συντονιστικής που συνεδρίασε  πρόσφατα.

Αντί αυτών υπήρχε πρόταση για συμμετοχή σε μία 24ωρη απεργία χωρίς κανένα νόημα.

Επαναδιατυπώνουμε τα αιτήματά μας που είναι και τα ουσιαστικότερα και ζητούμε την επίλυσή τους:

  1. Αναστολή για ένα έτος των νέων διατάξεων του Κ.Πολ.Δ. και επαναδιαπραγμάτευση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την κατάργηση – τροποποίηση διατάξεων σύμφωνα με προτάσεις Δικηγορικού Σώματος.
  2. Κατάργηση Δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές, παραβόλου εφέσεως, μείωση παραβόλου μηνύσεως.
  3. Επαναφορά ισχύος της διάταξης για επιλογή χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας.
  4. Καθορισμός ασφαλιστικών εισφορών τέλος επιτηδεύματος με εισοδηματικά κριτήρια.
  5. Αύξηση του ορίου απαλλαγής Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ από τις 10.000€ που είναι σήμερα.

Προτείνουμε αντί της ανούσιας και άκαιρης 24ωρης αποχής τα ακόλουθα μέτρα, προς ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που έχουν αντίκτυπο, και στο κοινωνικό σύνολο καθώς λόγω ύπαρξής τους απεμπολείται η δυνατότητα προσφυγής στην δικαιοσύνη και οδηγούνται οι δικηγόροι σε απόγνωση και έξοδο από το επάγγελμα.

Α) Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης παρουσία όλων των Προέδρων της Ολομέλειας.

Β) Στοχευμένες αποχές διαρκείας σε εκκρεμείς υποθέσεις πάσης φύσεως με διάδικο το Ελληνικό Δημόσιο και Ν.Π.Δ.Δ. (Αστικές, διοικητικές, ποινικές υποθέσεις).

Γ) Διοργάνωση συλλαλητηρίου με ευθύνη και συντονισμό διοικητικών συμβουλίων Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας.

Ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης, όπως και ο προκάτοχός του, δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για θέματα του Δικηγορικού Σώματος και ούτε έχει φυσικά απαντήσει σε κανένα αίτημά μας. Πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί και με τον κλάδο μας.

Το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, η πρόωρη αποφυλάκιση εγκληματιών και η μετάταξη των καθαριστριών δεν αρκούν κ. Υπουργέ για την επίλυση των προβλημάτων της Δικαιοσύνης.

Επιτέλους ασχοληθείτε κα με εμάς, καθώς χιλιάδες συνάδελφοί μας έχουν έρθει σε απόγνωση.

Πρέπει επιτέλους η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας να λάβει δραστικά μέτρα και αποφάσεις καθώς έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο. Με γενικές και αόριστες διατυπώσεις που δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένες προτάσεις και λήψεις μέτρων δεν θα υπάρχει κανένα αποτέλεσμα. Μέχρι στιγμής έχουμε απογοητεύσει τους συναδέλφους σ’ όλη την Χώρα με την συνδικαλιστική μας ανυπαρξία.

Καιρός να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους.

 

Δείτε Ακόμα...

Most Popular