25.8 C
Aigio
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣ 2015ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triantafullopoulos«Ζούμε λοιπόν σε πολιτεία που δεν αντιγράφει τους νόμους άλλων πόλεων, αλλά είμαστε οι ίδιοι υπόδειγμα για τους άλλους. Και καλείται το πολίτευμά μας Δημοκρατία, γιατί η κυβέρνηση της πόλης δεν βρίσκεται στα χέρια των ολίγων, βρίσκεται στα χέρια των πολλών. Οι νόμοι μας εξασφαλίζουν σε όλους τους ιδιώτες ισότητα στην απονομή δικαιοσύνης. Οι πολίτες αναλαμβάνουν δημόσια αξιώματα όχι γιατί ανήκουν σε άρχουσα κοινωνική τάξη, αλλά γιατί το αξίζουν προσωπικά, όταν διακρίνονται σε κάποιον τομέα της δράσης τους…»

Με τα λόγια του Περικλή στον Επιτάφιο Λόγο που μνημονεύει τις πραγματικές αξίες της Δημοκρατίας για την οποία έπεφταν μαχόμενοι, ας μου επιτραπεί να απαντήσω στα δημοσιεύματα και τις άξιες σχολιασμού φήμες.

Χρήσιμο θα θεωρούσα τον εαυτό μου εάν προπορευόμουν και οδηγούσα τις καταστάσεις… πιθανότητα θεωρητικά δύσκολη σε μια προεκλογική μάχη είκοσι ημερών! Ωστόσο αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευχαριστώ τους σημαντικούς ανθρώπους που με τίμησαν με την πρότασή τους, η οποία απεδείχθη τελικώς αρκετή για να αναδείξει φοβίες και ανασφάλειες προσώπων που υπηρετούν τη σύγχρονη δημοκρατία της μειοψηφίας, που ακυρώνει τον μόνο αληθινό τρόπο που έπρεπε να υπάρχει για να αποφεύγονται κοινωνικές αδικίες και ανισότητες.

Τραγικό αποτέλεσμα, ένα πολιτικό σύστημα σε κρίση και μαρασμό που δυσχεραίνει το ρόλο ακόμα και εξαιρετικών προσωπικοτήτων που αποτελούν δυστυχώς μειοψηφία στα ψηφοδέλτια των κομμάτων και κατ’ επέκταση και στο αυριανό κοινοβούλιο.

Έχοντας συνείδηση του ρόλου μου ως προέδρου των επαρχιακών εφημερίδων και ενός μάχιμου επί σειρά ετών εκδότη, δεν με συγκινεί το δέλεαρ της πολιτικής επιβίωσης με τη συμμετοχή μου σε κάποιο ψηφοδέλτιο.

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με Υγεία και Δύναμη σε όλους τους συμπολίτες μας.

Δείτε Ακόμα...

Most Popular