24.6 C
Aigio
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλειαΔυόμιση χρόνια πέρασαν με ψηφισμένο το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου...

Δυόμιση χρόνια πέρασαν με ψηφισμένο το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Αιγιάλειας

Δυόμιση χρόνια πέρασαν με ψηφισμένο το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Αιγιάλειας. Η ΝΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ έμεινε στα χαρτιά.
Συνεχίζεται η ταφή τους. Όπως έκαναν και οι παππούδες μας.

Η προσωρινή επιτροπή που εκλέχτηκε από τους εκπροσώπους των συλλόγων της Αιγιάλειας που συμμετείχαμε στην συνάντηση τις 20ης Νοεμβρίου 2017 στα γραφεία του ιατρικού συλλόγου Αιγίου με θέμα Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, συζήτησε και αποφάσισε στα πλαίσια της εξουσιοδότησης που είχε τα εξής:

[the_ad id=”46371″]

  1. Να γίνει συνάντηση της προσωρινής μας επιτροπής με τους φορείς και τους πολίτες της Ανατολικής Αιγιάλειας για να δούμε εκ του σύνεγγυς το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ Αιγείρας , το πλαίσιο συνεργασίας φορέων και πολιτών και να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στο « δίκαιο » των αιτημάτων τους.
  2. Να ετοιμάσουμε το κείμενο ενός φυλλαδίου με τις θέσεις – προτάσεις μας που θα κατατεθεί στην επόμενη συνάντηση των συλλόγων και πολιτών για συζήτηση και έγκρισή του. Το εν λόγω φυλλάδιο να εκτυπωθεί σε εκατοντάδες αντίγραφα και να διανεμηθεί σε όλη την Αιγιάλεια.

  3. Να πάμε σε νέα συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων συλλόγων και πολιτών με πιο ευρεία συμμετοχή στις 4/12/2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00. Ο τόπος θα ανακοινωθεί με σχετική πρόσκληση. Στην συνάντηση πάμε για να συζητήσουμε – αποφασίσουμε για: α) το κείμενο του φυλλαδίου που θα εκδοθεί και β) τι δράσεις θα κάνουμε για να ξεκινήσει η ΝΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ στον Δήμο ώστε να λυθεί το θέμα οριστικά.

Παύση της ταφής στον υπερκορεσμένο ΧΥΤΑ Αιγείρας και άμεση εκτέλεση έργων αποκατάστασής του. Επίσης έργα διασφάλισης του περιβάλλοντος απο το βιοαέριο και τα διασταλλάγματα. Ο Δήμος υποχρεούται να βρεί εναλλακτικούς τρόπους τελικής απόθεσης των υπολειμμάτων της νέας διαχείρισης που θα είναι με βάση το ήδη αποφασισθέν από το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπικό Σχέδιο Διαιχείρισης Απορριμμάτων του 2015 ¨ προδιαλογή στην πηγή¨ .

[the_ad id=”46274″]

 

  1. Να πάμε σε τρεις ανοικτές εκδηλώσεις των συλλόγων μία στην Ανατ. Αιγιάλεια, μία στο Αίγιο και μία στην Δυτ. Αιγιάλεια, με πρωτοβουλία των συλλόγων.
  • Υποβολή αιτήματος στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να φέρει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σαν θέμα ημερήσιας διάταξης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

  • Τα μέλη της προσωρινής επιτροπής

    [the_ad id=”46704″]

    [the_ad id=”46715″]

     

    ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

    Most Popular