24.1 C
Aigio
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΝΤΟΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ 8 έως 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΝΤΟΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ 8 έως 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

xoreftokossΟ καταξιωμένος και συμπληρώσας 35 χρόνια δημιουργικής πορείας Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, θα έχει δυόμιση εβδομάδες έντονης δραστηριότητος και παρουσίας στα Πολιτιστικά δρόμενα και όχι μόνον του Αιγίου. Συγκεκριμένα θα συμμετάσχει ή θα οργανώσει τις εξής εκδηλώσεις : 1. Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 7 το βράδυ, κατόπιν προσκλήσεως της ΔΗΚΕΠΑ μαζί με άλλα χορευτικά του Αιγίου, Τέμενης, Αβύθου και Καμαρών θα παρουσιάσει μικρό πρόγραμμα μιμητικών Αποκριάτικων και καθαρώς αποκριάτικων χορών, ξεκινώντας μάλιστα το πρόγραμμα. Στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο.
2. Σάββατο 16 Μαρτίου στις 05.00 αναχωρούν για τον Πειραιά και από εκεί για την Ερμούπολη της Σύρου 23 χορευτές, δύο Γυμναστές και τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Θα πάρουν μέρος στο τριήμερο των εκδηλώσεων της Αποκριάς που οργανώνει ο Δήμος στην Ερμούπολη, με παράσταση και στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ το καλύτερο της Ελλάδος, έργο του Ερ. Τσίλερ. Μαζί τους συγκροτήματα από Κατερίνη, Καστοριά, Λαμία, Μέτσοβο. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το βράδυ 16 Μαρτίου και θα ακολουθήσει δείπνο. Στην συνέχεια με πούλμαν όλα τα συγκροτήματα θα πάνε στην Άνω Πόλη, όπου θα γίνεται γλέντι με χορό – ξεφάντωμα αλλά και ψητά και τοπικό κρασί, με ζωντανές ορχήστρες ( μπουλούκια ). Την επομένη Κυριακή της Αποκριάς ξενάγηση στο εκπληκτικό κτίριο του Δημαρχείου το πρωϊ ενώ το απόγευμα οι χορευτές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ή να συμμετάσχουν αν θέλουν στο εντυπωσιακό καρναβάλι. Καθαρά Δευτέρα το πρωϊ ευκαιρία παρακολούθησης τοπικών εκδηλώσεων. Επιστροφή στο Αίγιο το βράδυ.
3. Σάββατο 23 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο, σε εκδήλωση που οργανώνει η ΙΛΕΑ, γιορτάζονται τα 100 χρόνια από τους νικηφόρους πολέμους 1912-13. Τριάντα χορευτές του Ομίλου, τριών διαφορετικών ομάδων θα παρουσιάσουν με τις ανάλογες ενδυμασίες χορούς των περιοχών που απελευθερώθηκαν. Χορούς της Ηπείρου, της Μακεδονίας της Θράκης.
4. ΔΕΥΤΕΡΑ 25 Μαρτίου παρέλαση μετά την δοξολογία 120 χορευτών με παραδοσιακές ενδυμασίες.
5. ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ : Μετά την παρέλαση τα 120 παιδιά του Χορευτικού θα ανέβουν στα Ψηλαλώνια όπου θα παρουσιάσουν πρόγραμμα χορών με επετειακά κυρίως τραγούδια ή τραγούδια που έχουν σχέση με την επανάσταση του 1821.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular