22.9 C
Aigio
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕπιμελητηριο Αχαϊας απέστειλε επιστολή προς τον ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων του υπ. Ανάπτυξης...

Επιμελητηριο Αχαϊας απέστειλε επιστολή προς τον ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων του υπ. Ανάπτυξης Γ. Γιαννούση

epimelitirio_axaiasΑξιότιμε Κε Γενικέ, Στην από 24/4/2013 ανακοίνωσή σας με Α.Π. 18309/ΓΓΕΑ 24335 σχετικά με τη Δράση «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών» αναφέρεται ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στην καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής.

Με το παρόν θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι:

Α. η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής είναι μόλις 3 ημέρες μετά τη λήξη των αργιών του Πάσχα, περίοδος κατά την οποία, πολλοί εργαζόμενοι για διαφόρους λόγους δεν βρίσκονται στις θέσεις εργασίας των.
Το θέμα αυτό προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα τόσο στους φορείς των επενδυτικών σχεδίων όσο και στις εταιρίες συμβούλων που προετοιμάζουν τα επενδυτικά σχέδια των φορέων.

Β. υπάρχει ιδιαίτερη αναφορά και στο έγγραφό σας σχετικά με την τροποποίηση της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων με Α.Π. 1493/331/Α2 4-3-2013 στην οποία πλην των λοιπών τροποποιήσεων υπήρξαν και εντάξεις κλάδων στους επιλέξιμους κωδικούς δραστηριότητας (που στην αρχική πρόσκληση δεν ήταν επιλέξιμοι) και επιπλέον υπήρξαν κλάδοι που μετακινήθηκαν από τη θεματική ενότητα – τομείς του «εμπορίου – υπηρεσιών» στη «μεταποίηση».

Επισημαίνουμε δε ότι σημαντικά κενά του οδηγού και των παραρτημάτων του προγράμματος διευκρινίστηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, που σημαίνει ότι σε πολλές επιχειρήσεις δεν είχαν την ευχέρεια της έγκαιρης απόφασης για την συμμετοχή με σημαντική απώλεια χρόνου.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, οι σημαντικότατες αυτές διαφοροποιήσεις δημιουργούν άνισες συνθήκες μεταξύ των επιχειρήσεων, όσον αφορά τον χρόνο προετοιμασίας, αφού κάποιες επιχειρήσεις είχαν χρονική διάρκεια 4 μηνών να προετοιμαστούν ενώ κάποιες άλλες μόλις 2 μηνών και μιας βδομάδας.

Βάσει των προαναφερθέντων, κατανοώντας όμως πλήρως την αναγκαιότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών και εκτιμώντας ότι μια λογική παράταση δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ταχεία υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών, παρακαλούμε όπως προχωρήσετε σε παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας της ηλεκτρονικής υποβολής.

Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος Πλάτων Μαρλαφέκας

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular