24.6 C
Aigio
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ

AXAIKHΟ Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαίας, κος Πλάτων Μαρλαφέκας με τον ειδικό Σύμβουλο κο Αθ. Κούστα, επισκέφθηκαν την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα σε εκκαθάριση.Στην σύσκεψη που έγινε με τον νέο εκκαθαριστή που όρισε η Τράπεζα Ελλάδος κο Μέργιανο Ιωάννη και το στέλεχος της τράπεζας κο Πυλαρινό, αναλύθηκαν τα θέματα που απασχολούν την εκκαθάριση και δεσμεύθηκαν τα δύο μέρη για συνεργασία, όπου αυτό χρειασθεί όσον αφορά τις διαδικασίες  της εκκαθάρισης.

Παράλληλα, το Επιμελητήριο ενημερώθηκε και έλαβε αντίγραφο της απόφασης 77/1/30.5.2013 της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων που καθορίζει τους όρους και προϋποθέσεις για την ρύθμιση οφειλών σε προσωρινή η οριστική καθυστέρηση προς πιστωτικά ιδρύματα που έχουν τεθεί σε ειδική εκκαθάριση.

Στα πλαίσια αυτής της απόφασης, ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι παρέχεται πλέον η ευχέρεια για παράταση του χρόνου αποπληρωμής, χορήγηση προνομιακών περιόδων, δυνατότητα περιοδικών πληρωμών, μεταβολή επιτοκίου καθώς και τυχόν έκπτωση τόκων και εξόδων απαίτησης από δάνεια σε προσωρινή η οριστική καθυστέρηση. Ο ειδικός εκκαθαριστής, μπορεί να συνάπτει νέες η πρόσθετες συμβάσεις, χωρίς άδεια από την Τράπεζα Ελλάδος επί οφειλών μέχρι 250.000, ενώ για μεγαλύτερο ποσόν απαιτείται η άδεια της Τραπέζης Ελλάδος.

Το Επιμελητήριο Αχαϊας, χαιρετίζει, την απόφαση αυτή και εκφράζει την ικανοποίησή του, που είναι αποτέλεσμα πολλών και μακροχρόνιων προσπαθειών και είχαμε θέσει σαν κεντρικό στόχο από την ημέρα που η τράπεζα τέθηκε σε εκκαθάριση. Κοινοποιούμε την απόφαση και τα Επιμελητήριο είναι στην διάθεση των δανειοληπτών για επί πλέον πληροφορίες.

το κείμενο της απόφασης βρίσκεται στο http://www.e-a.gr/axaia/articles/article.jsp?context=103&categoryid=2822&articleid=6276

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular