19 C
Aigio
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλειαΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ

doy aigiouΜε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο συνεδριακό χώρο «ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ», την Τετάρτη 12/2/2014, η ημερίδα με θέμα το νόμο 4174/2013 με το νέο εξοντωτικό Ποινολόγιο που ήδη ισχύει από 01/01/2014 και τις καταστροφικές συνέπειες που πρόκειται να επιφέρει κυρίως στον εμπορικό/ επιχειρηματικό κόσμο. Η ημερίδα αποτελούσε συνδιοργάνωση του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιάλειας και του Συλλόγου Οικονομολόγων & Λογιστών/Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Σ.Ο.Λ./Φ.Ε.Ε.) Αιγιάλειας & Καλαβρύτων.
Οι συνάδελφοι και όχι μόνο, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν υπεύθυνα και διεξοδικά από τον κύριο ΑΝΤΩΝΗ ΜΟΥΖΑΚΗ, διακεκριμένο Φοροτεχνικό, Μέλος Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Φορολογικός σύμβουλος ΕΣΕΕ.

Στα πλαίσια εργασιών της εκδήλωσης έγινε εκτεταμένη ανάλυση των νόμων 4172 και 4174 όσον αφορά στις αλλαγές που επιφέρουν στον τρόπο φορολόγησης των επιχειρήσεων και στα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβάλλουν. Συγκεκριμένα ο ειδικός ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για
-τους νέους τρόπους συναλλαγών και τα παραστατικά που πλέον υποχρεούνται να τηρούν
-τη νέα φορολογία επιχειρήσεων και ακινήτων
-τους νέους τρόπους ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών
-τη φοροεπιβολή στους μισθωτούς και συνταξιούχους
-τις νέες υποχρεώσεις των αγροτών από την τήρηση Βιβλίων ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ
-τις δαπάνες των επιχειρήσεων που πλέον είναι φορολογητέες καθώς και τις δαπάνες που βαραίνουν πλέον τον εργαζόμενο και όχι τον εργοδότη.
-τη φορολογία των τεκμηρίων
-το νέο ποινολόγιο και τα βαριά πρόστιμα που προβλέπει για τους παραβάτες
-τους τρόπους ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών
-τις αλλαγές στους ελέγχους Βιβλίων και Στοιχείων

Τέλος, οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν για την δωρεάν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, τόσο επί των φορολογικών όσο άλλων θεμάτων που απασχολούν τον εμπορικό κλάδο (ασφαλιστικό, εργασιακά κλπ) από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, στην οποία συμμετέχει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας κ. Ευάγγελος Ευαγγελίου. Η ΕΣΕΕ έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πραγματικό εργαλείο για τους συναδέλφους, παρέχοντας έγκυρη, εμπεριστατωμένη και άμεση ενημέρωση. Για σχετικές πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Γραμματεία του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας (Ι. Μεσσηνέζη 5, 1ος όροφος) και στο τηλέφωνο 2691025056.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular