27.9 C
Aigio
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλειαΗ Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας στο Άιγιο (φώτο βίντεο)

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας στο Άιγιο (φώτο βίντεο)

anagnostopoulo aigio 4

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας στα πλαίσια της προγραμματισμένης επίσκεψης της  στην Αχαΐα επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το 1ο Λύκειο Αιγίου.

Η συνάντηση της  υπουργού με τους καθηγητές έγινε σε ένα ευχάριστο κλίμα.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας συζήτησε με τους μαθητές, τους καθηγητές, και με τους Διευθυντές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αιγιαλείας  και  έκανε έναν ουσιαστικό διάλογο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και ότι όποιες αλλαγές γίνουν χρήζουν πρώτα συζήτησης  και σκέψης.

Η κυρία Αναγνωστοπούλου  ήρθε αντιμέτωπη με τα παράπονα, θα μπορούσε να πει κανείς, των καθηγητών για τα κενά που κλήθηκαν να καλύψουν στις αρχές της σχολικής χρονιάς και ζήτησαν να μάθουν το λόγο αυτής της καθυστέρησης  και της μη ετοιμότητας του Υπουργείου να δώσει λύσεις στο πρόβλημα με τα κενά στα σχολεία.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός έδειξε την κατανόηση της στους προβληματισμούς των εκπροσώπων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  και τόνισε πως η επίσκεψη της στο Αίγιο και στην Πάτρα ήταν ουσιαστικού χαρακτήρα.

Επίσης ανέφερε πως η Δημόσια  Παιδεία έχει εξαθλιωθεί  από την αρχή της κρίσης. Ανέφερε πως ο Υπουργός Παιδείας έχει δεσμευτεί μετά την λήξη των μαθημάτων να γίνει μία  πλήρη καταγραφή των κενών ώστε η νέα σχολική χρονιά να βρει  έτοιμη την ηγεσία του Υπουργείου.

Στο τέλος της συζήτησης  η Αναπληρώτρια  Υπουργός είπε για μία μελλοντική ημερίδα που θα ήθελε να πραγματοποιηθεί  με τους καθηγητές καθώς θεώρει την εμπειρία τους χρήσιμη.

Επίσης  αναφέρθηκε από παρευρισκόμενο η άποψη: αν δεν ξέρω, τι να κάνω αυτό που παράγω (εννοώντας τους επιστήμονες) τι με νοιάζει το πώς θα φτιάξω το Λύκειο αν οι μαθητές που βγαίνουν δεν ξέρω το πώς να τους χρησιμοποιήσω στην κοινωνία, και ενώ έχω τους τρόπους αυτοί να φεύγουν στο εξωτερικό.

Καθώς σε μελέτη που έγινε για τα πανεπιστήμια της Ευρώπης το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο βγήκε πρώτο όμως πάρα όλα αυτά είναι πολλοί οι νέοι που φεύγουν στο εξωτερικό και δήλωσε την άποψη-ερώτημα: ενώ έχουμε τους πρώτους γιατί να μην μπορούμε να τους κρατήσουμε στην χώρα μας και να μην μπορούμε να τους εκμεταλλευτούμε.

Η απάντηση της υπουργού πάνω σε αυτό το θέμα ήταν ότι είναι απαράδεκτο να έχουμε Φιλοσοφικές σχολές και οι δικοί μας φοιτητές να πηγαίνουν σε πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ και πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να δουλευτεί.

Τελειώνοντας αυτή την επίσκεψη και προς την έξοδο της από το κτήριο η κα Αναγνωστοπούλου  έκανε μία σύντομη ομιλία στα παιδία και ύστερα έκανε κάποιες δηλώσεις.

anagnostopoulo aigio 5 anagnostopoulo aigio 3 anagnostopoulo aigio 2

Δείτε Ακόμα...

Most Popular