13.6 C
Aigio
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλειαΘέτει εαυτόν εκτός διαδικασίας ο Γιώργος Φιλιππόπουλος για την προεδρία του Δ.Σ.

Θέτει εαυτόν εκτός διαδικασίας ο Γιώργος Φιλιππόπουλος για την προεδρία του Δ.Σ.

Κόσμος πάει κι έρχεται στο Δημαρχείο, τα ραντεβού καθημερινά, ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος όμως «σφίγγα». Παρά τα όσα ψιθυρίζονται, αποφάσεις για το ρεπορτάζ των εορτών, με τις αλλαγές στα πρόσωπα που θα τον πλαισιώσουν, έγκυρη ενημέρωση ακόμα δεν υπάρχει.Ίσως το μόνο ακριβές, που θα πέσει «μέσα» αφού σαν εφημερίδα αποφεύγουμε συνειδητά την ονοματολογία, είναι ότι οι αλλαγές θα είναι αρκετές.
Ήδη ο Γιώργος Φιλιππόπουλος με δηλώσεις του θέτει εαυτόν εκτός διεκδίκησης της προεδρίας, διευκολύνοντας τον δήμαρχο που φαίνεται να έχει κατασταλάξει στην πρότασή του για την Μαρία Μπιρπανάγου. Βεβαίως, ο πρόεδρος του Δ.Σ. εγκρίνεται από το Σώμα αφού έχει πρώτα περάσει από την δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας σύμφωνα με τις καινοτομίες του Καλλικράτη. Το ερώτημα είναι, εάν, πλην της πρότασης του δημάρχου, θα τεθεί και άλλη πρόταση όπως «λεονταρίζουν» με μισόλογα σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ως εκφραστές ενός ενιαίου «μπλοκ» που θα επιχειρήσει να διαχωρίσει τη θέση του από την πολιτική Θεοδωρακόπουλου και να δρομολογήσει εξελίξεις στο μέλλον στα δημοτικά. Εγχείρημα ίσως πολύ φιλόδοξο από πρόσωπα, που με τις ιδιαίτερες συνθήκες των προηγούμενων εκλογών και του Καλλικράτη, βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση.
Σε περίπου 15 ημέρες θα λυθεί άλλωστε το μυστήριο που θα αποτελεί και ένα εσωπαραταξιακό τεστ συνοχής για τη δημοτική αρχή. Η ψηφοφορία ως γνωστόν θα είναι μυστική και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί τίποτα.
Εννοείται ότι ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος πρώτα θα ζητήσει την υπερψήφιση της πρότασής του από την ομάδα του και μετά θα ανακοινώσει -για ευνόητους λόγους- τις αντιδημαρχίες. Δεν θα ήταν υπερβολή μάλιστα, παρότι «κλίνει» σε δύο-τρία πρόσωπα, να γραφεί ότι ακόμα και ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει για το ποιοι θα είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι και ποιους θα διατηρήσει στις θέσεις τους.

Φιλιππόπουλος: Πρέπει να δοκιμαστούν και άλλοι!
Σε χθεσινή μας επικοινωνία ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιαλείας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ ειλικρινά όλους τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ανάδειξή μου ως πρόεδρος του νεοσύστατου δημοτικού συμβουλίου του καλλικρατικού δήμου Αιγιαλείας, ωστόσο δεν σκοπεύω να ξαναθέσω υποψηφιότητα. Όπως έχει δηλώσει κι ο δήμαρχος, θα πρέπει να υπάρξει ανανέωση στα πρόσωπα και είμαι της άποψης ότι πράγματι θα είναι καλό για το δημοτικό μας συμβούλιο να δοκιμαστούν και άλλα πρόσωπα. Άλλωστε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου μας απαιτείται να είναι καθημερινά στο δημαρχείο και να εργάζεται κι εγώ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα μπορώ πλέον να αντεπεξέλθω στις ανάγκες που απαιτεί η θέση που μέχρι σήμερα κατέχω και την οποία υπηρέτησα με απόλυτο σεβασμό στο θεσμό, τους συμπολίτες μας και το δημοτικό μας συμβούλιο».

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular