25.8 C
Aigio
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΥγείαΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ: "Ο ΕΟΠΥΥ χαροπαλεύει. Εμείς τι κάνουμε;"

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ: “Ο ΕΟΠΥΥ χαροπαλεύει. Εμείς τι κάνουμε;”

-ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ, ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
-ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από μια παναιγιάλεια ενημερωτική εκδήλωση για την παρούσα κατάσταση στο χώρο της Υγείας, καλεί τους Υγειονομικούς και άλλους φορείς της περιοχής ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγιαλείας, σε σχετική του ανακοίνωση όπου με λίγα λόγια, περιγράφει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου, κατηγορεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα για την εξαθλίωση των λαών και χαρακτηρίζει δραματική και συνεχώς επιδεινούμενη, την κατάσταση στο χώρο της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας. “Το όλο οικοδόμημα καταρρέει. Ο ΕΟΠΥΥ χαροπαλεύει” τονίζει.

Έτσι, το Δ.Σ. συγκαλεί με πρόσκλησή του, φορείς της Αιγιάλειας σε σύσκεψη τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στα γραφεία του (Φεϊζοπούλου 8) για να συζητηθεί η πρότασή του για την ενημερωτική εκδήλωση, όπου θα αναδειχθούν όλα τα προβλήματα σε ΕΟΠΥΥ-Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας-Αγροτικά Ιατρεία-Φαρμακεία-Βοήθεια στο σπίτι κλπ. Μεταξύ άλλων, έχουν προσκληθεί γιατροί, φαρμακοποιοί, εργαζόμενο στο Νοσοκομείο Αιγίου, Δήμος Αιγιαλείας, Ιερά Μητρόπολη, Εργατικό Κέντρο, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Πολυτέκνων, Δικηγορικός Σύλλογος, Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων κ.α.

“Η υποχρηματοδότηση σε συνδυασμό με τις μειωμένες εισφορές λόγω ύφεσης και ανεργίας δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε εργαζόμενους στο χώρο της υγείας και πολύ περισσότερο στους ασθενείς. Η σκόπιμη αποστελέχωση των εργαστηρίων του ΕΟΠΥΥ και το κλείσιμό τους, αυξάνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ, πράγμα που φαινομενικά είναι παράλογο όταν θέλεις να περιορίσεις τις δαπάνες” αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

Τα Νοσοκομεία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο χρεοκοπίας, σε πλήρη αποδιοργάνωση, με εξοντωτικές πλέον συνθήκες εργασίας για τους λειτουργούς τους, και επισφαλείς συνθήκες νοσηλείας για τους χρήστες υπηρεσιών υγείας. Τα σχέδια για το 2013 φαίνεται ότι οδηγούν τα μισά Νοσοκομεία σε λουκέτο.

Η πολιτική στο φάρμακο έχει οδηγήσει τους μεν φαρμακοποιούς σε οικονομική απόγνωση τους δε έχοντες ανάγκη φαρμακευτικής αγωγής σε αγωνιώδη αναζήτηση της θεραπείας τους και αδυναμία αγοράς της εξ ολοκλήρου.

Τα προνοιακά επιδόματα δεν καλύπτουν ούτε τα λίαν στοιχειώδη στους δικαιούχους, ενώ οι περικοπές σε αναλώσιμα υλικά χρονίως πασχόντων ασθενών είναι ανάλγητη πράξη κατά αναξιοπαθούντων.(άτομα με ειδικές ανάγκες, ανάπηροι κ.α.)

Τα τηλεφωνικά ραντεβού έγιναν και αυτά είδος πολυτελείας εξαναγκάζοντας τον ασφαλισμένο σε άλλο ένα συγκαλυμμένο χαράτσι, εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημα υγείας των συνανθρώπων μας.

Τα Προνοιακά Ιδρύματα της περιοχής μας – Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Κλεομένους Οικονόμου ιατρού, Αγάπης Μέλαθρον Άγιος Χαράλαμπος, Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων Καλλιμανοπούλειο Καλαβρύτων – αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα λειτουργίας.

Οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι είναι αφημένοι στη μοίρα τους.

Τα Κοινωνικά Ιατρεία και οι άλλες μορφές εθελοντικής δράσης δεν λύνουν τα προβλήματα αλλά μεταφέρουν τις ευθύνες της πολιτείας στους εξουθενουμένους εργαζόμενους. Με αυτό τον τρόπο επαναπαύουν τους πολίτες για να μην διεκδικούν τίποτα για να νομίζουν ότι έχουν κάτι και αυτό τους φτάνει” καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγή:filodimos.gr

Δείτε Ακόμα...

Most Popular