22.4 C
Aigio
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΚοινωνία« Λαβύρινθος Της Σιωπής » Από την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου

« Λαβύρινθος Της Σιωπής » Από την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου

labyrinth-of-silenceΤη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλων” και ώρα 21:30 θα προβληθεί η ταινία : Λαβύρινθος Της Σιωπής – Labyrinth Of Lies
Γερμανία του 1958. Κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη στο Άουσβιτς. Και κανείς δε ρωτά. Ένας νεαρός δικηγόρος ανακαλύπτει ότι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας ήταν ναζί και δήμιοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Πρώην μέλη των Ες Ες είναι τώρα δάσκαλοι, αρτοποιοί, δημόσιοι υπάλληλοι. Κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανυποψίαστους συμπατριώτες τους, που νομίζουν ότι οι ιστορίες για τα ολοκαυτώματα και τα βασανιστήρια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν αστικοί μύθοι, ή, ακόμη περισσότερο, προπαγάνδα των συμμαχικών δυνάμεων.
Ο Αλεξάντερ Φέλινγκ, που τον γνωρίσαμε ως «Άδωξο Μπάσταρδο» (2009) και τον ξανασυναντήσαμε ως «Νεαρό Κύριο Γκαίτε» (2010), υποδύεται τον φιλόδοξο Γερμανό δικηγόρο που τολμά να οδηγήσει πρώην μέλη των Ες Ες στην πρώτη τους δίκη από Γερμανούς, φέρνοντας αλυσιδωτές αντιδράσεις σε μια κοινωνία που έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με το πιο φρικτό παρελθόν της.
* Βραβείο Κοινού – Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας 2015
* Επίσημη πρόταση Γερμανίας για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2015
http://cinegio.gr/o-labirinthos-ths-siwphs/
Γερμανία, 2015, Σκηνοθεσία: Τζούλιο Ρικιαρέλι,Σενάριο: Ελίζαμπεθ Μπάρτελ, Τζούλιο Ρικιαρέλι Πρωταγωνιστούν: Αλεξάντερ Φέλινγκ, Αντρέ Σιμάνσκι, Φριντερίκε Μπεχτ, Γιοχάνες Κρις, Χάνσι Γιόκμαν, Γκερτ Φος, Γιόχαν Φον Μπούλοφ.
Διάρκεια: 124 λεπτά Είσοδος για τα μέλη Δωρεάν
Τιμή εισιτηρίου 4 και 3 μειωμένο (φοιτητές – άνεργοι)
Διάθεση εισιτηρίων – εγγραφές από 20:30
http://cinegio.gr/o-dromos-gia-to-lapaz/
https://www.youtube.com/watch?v=o9_DHLmELrs

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular