21.8 C
Aigio
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλειαΛαϊκή Συσπείρωση: Ο λαός της Αιγιάλειας μας εξέλεξε για να υπερασπιζόμαστε τα...

Λαϊκή Συσπείρωση: Ο λαός της Αιγιάλειας μας εξέλεξε για να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά του

DS OKΑνακοίνωση εξέδωσε χθες η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας στην οποί αναφέρει: «H Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας στο πρόσφατο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε την σημασία των μαζικών κινητοποιήσεων χιλιάδων σπουδαστών των ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ματαίωση του σχεδίου “Αθηνά”.

Οι λόγοι απόρριψης του σχεδίου “Αθηνά” αναλύθηκαν από την Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο και διαφέρουν από τις απλοϊκές ερμηνείες της δημοτικής αρχής και πτερύγων της αντιπολίτευσης που σκόπιμα συσκοτίζουν το πολιτικό ζήτημα ,δηλαδή ότι η κυβέρνηση με πρόσχημα τον “εξορθολογισμό” του εκπαιδευτικού συστήματος , θέλει να παραδώσει την Ανώτατη Εκπαίδευση στις επιδιώξεις της ιδιωτικής κερδοφορίας και επίσης θέλει τους φοιτητές πελάτες-αυριανούς ανέργους και φτηνούς εργάτες, αντί της Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν, με επαρκή χρηματοδότηση που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η πρόταση που κατατέθηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση αφορούσε την συμπαράσταση του λαού της Αιγιάλειας στον αγώνα των φοιτητών του ΤΕΙ Αιγίου με διάφορες μορφές και με την συμμετοχή σε συλλαλητήριο με οργανωτές τους φοιτητές για απόρριψη του σχεδίου “Αθηνά” και παραμονή του ΤΕΙ Αιγίου.

Επίσης πρότεινε έκδοση ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης που προωθεί το σχέδιο “Αθηνά” .

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρόταση αυτή δεν ψηφίστηκε αφού είναι γνωστή η τακτική της δημοτικής αρχής να αποφεύγει ψηφίσματα με τέτοιο περιεχόμενο που “θίγουν” την κυβέρνηση, αλλά ούτε και η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής που μεταξύ των άλλων αναφερόταν σε αποκλεισμό όλων των βουλευτών από γιορτές ,παρεμβάσεις κ.λ.π πάνω στην αποπροσανατολιστική βάση ότι όλοι το ίδιο είναι ,για να κρύψουν τις ευθύνες αυτών που πραγματικά ευθύνονται για την εξαθλίωση της χώρας .

Όμως παρά την διαφωνία με την αντιφατική τακτική της δημοτικής αρχής, η Λαϊκή Συσπείρωση θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις φοιτητών και δημοτών.

Επίσης μας βρήκε αντίθετους η πρόταση για παραίτησή μας από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, πιστεύοντας ότι ο λαός της Αιγιάλειας μας εξέλεξε για να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά του και ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την μάχη.

Όποιος δημοτικός σύμβουλος ή βουλευτής θέλει να παραιτηθεί για να εκφράσει την διαμαρτυρία του στην κυβέρνηση ,πρέπει παράλληλα να καταγγείλει και να εγκαταλείψει το κόμμα που στήριζε μέχρι τώρα και συμμετέχει στην κυβέρνηση, διαφορετικά οτιδήποτε άλλο θα συνιστούσε κίνηση εντυπωσιασμού και υποκρισία».

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular