23.5 C
Aigio
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλεια"Να προσφύγει στο ΣτΕ ο δήμος για την Εφορία Αιγίου"!

“Να προσφύγει στο ΣτΕ ο δήμος για την Εφορία Αιγίου”!

Στην πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να κλείσει τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Αιγίου μεταφέροντας το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών της στην Α’ ΔΟΥ Πατρών, επανέρχεται με παρέμβασή της η Ελάσσων Αντιπολίτευση του Δήμου Αιγιάλειας, κριτικάροντας μεν τη στάση της Δημοτικής Αρχής του Στάθη Θεοδωρακόπουλου, προχωρώντας όμως και σε μία επιπλέον πρόταση αντίδρασης. Η Δημοτική Παράταξη του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου “Αιγιάλεια-Νέα Εποχή”, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει συγκεκριμένα:

“Ένα και πλέον μήνα μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών να κλείσει την Εφορία Αιγίου, δυστυχώς ο Δήμος Αιγιάλειας κινείται ακατανόητα χαλαρά, μη κινητοποιώντας το σύνολο των θεσμικών φορέων της περιοχής με τον ίδιο μπροστάρη, ως όφειλε να πράξει άλλωστε δυναμικά από την πρώτη κιόλας στιγμή. Αυτό δυστυχώς φάνηκε ξεκάθαρα και στην τελευταία Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ούτε καν “φιλοτιμήθηκε” να φέρει το κρίσιμο αυτό θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης, παρά μονάχα ζήτησε να ενημερωθεί το κυρίαρχο όργανο του τόπου για τις ενέργειες του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου, προφανώς μπερδεύοντας τον ρόλο του Προέδρου του, που είναι και στέλεχος της Παράταξης του κ.Δημάρχου! Εκφράζοντας ξεκάθαρα την απόλυτη στήριξή μας στις ουσιαστικές ενέργειες των εμπόρων της πόλης, οφείλουμε παράλληλα να επισημάνουμε, πως οι θεσμικοί ρόλοι θα πρέπει να είναι διακριτοί και συγκεκριμένοι και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ο Δήμος να υποκαθίσταται από έναν Σύλλογο, αφού έτσι ο πιο ισχυρός πόλος, δηλαδή ο Δήμος υποβιβάζεται σε τοπικό φορέα! Με λίγα λόγια ο κ. Δήμαρχος δεν έκανε πράξη την από του 2011 ορθή “απειλή” του, “πως αν πειραχθεί έστω και μια υπηρεσία του δήμου του, θα κλείσει την πόλη”!
Επιπλέον, καλούμε τον Δήμαρχο να προχωρήσει άμεσα στη λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με σκοπό «την άσκηση αίτησης ακυρώσεως και αίτησης αναστολής με χορήγηση προσωρινής διαταγής του Π.Δ. 18/1989, ενώπιον του Σ.τ.Ε, κατά των Υπουργικών Αποφάσεων του Υπουργού Οικονομικών Δ6Α1144680 ΕΞ2012, Δ6Α1144678 ΕΞ2012 και Δ6Α1144729 ΕΞ2012».
Για λόγους δε συντόμευσης της διαδικασίας αυτής, την προσφυγή θα μπορούσε ν’αποφασίσει και να εκτελέσει η “Οικονομική Επιτροπή” του Δήμου Αιγιάλειας”.
Και σ’ αυτήν την ενέργεια, όπως και σ’ όσες μέχρι σήμερα προχώρησε ατομικά ο Δήμαρχος ή ο όποιος άλλος τοπικός φορέας της περιοχής, θα μας βρείτε ανοιχτά δίπλα σας”.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular