24.1 C
Aigio
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλειαΟι φορείς της Αιγιαλείας έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα

Οι φορείς της Αιγιαλείας έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα

APERGIAKI KINITOPOIHSH (30)Σε κλίμα έντασης και αγωνιστικής κινητοποίησης οι φορείς της Αιγιαλείας έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα στην απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου από την Εθνική Οδό στο ύψος του Αιγίου, όπου και τόνισαν την ανησυχία τους για τα νέα μετρά του φορολογικού και ασφαλιστικού.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Μπέσκος έκανε λόγο για το επαίσχυντο νομοσχέδιο που πρόκειται να εφαρμοστεί. Ανέφερε πως ο Δικηγορικός Σύλλογος ήταν ο πρώτο που κατάλαβε τι θα φέρει αυτό το νομοσχέδιο και σταμάτησε κατευθείαν τις δίκες γιατί αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Τονίζει πως αυτή η πολιτική δεν πρέπει να συνεχιστεί. Πρέπει να υπάρχει αντίσταση σε αυτή την φορολογική λαίλαπα. Πρέπει όλοι μαζί σαν γροθιά να σταματήσουν αυτή την λεηλασία που γίνεται στην ζωή και στην επαγγελματική ζωή του λάου. Σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο και τον κ. Μπέσκο οι κινητοποιήσεις δεν πρέπει να σταματήσουν αλλά πρέπει να κλιμακωθούν γιατί και να περάσει το νομοσχέδιο αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούν αλλά ούτε και να το εφαρμόσουν.

Ύστερα τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.α Μάρθα Σκούτζου και με την σειρά της έκανε μια δυναμικά αναφορά για το νομοσχέδιο: Οι ρυθμίσεις της Κυβέρνησης δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές καθώς οδηγούν στην εξαθλίωση τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους εμπόρους. Απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Ανέφερε πως το κλείσιμο των καταστημάτων εκφράζει την αγωνία για τους πληττόμενους συναδέλφους, στον Ο.Α.Ε.Δ, την εφορία, τα κόκκινα δάνεια. Επίσης έστειλα το ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση πως: «Δεν αντέχουμε άλλο!» «Είμαστε εξαντλημένοι» «Κάθε πρώτη του μήνα λέμε βοήθα Παναγία να αντέξουμε! Και κάθε τελος του μήνα βοήθα Παναγία να αντέξουμε άλλο ένα μήνα.» «Κύριοι της Κυβέρνησης όταν βρισκόμαστε σε τέτοιο σημείο δεν σπρώχνουμε κι άλλο αλλά προστατεύουμε τους ασφαλισμένους»

Μετά μίλησε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ο κ. Κοίλιας ανέφερε πως αυτή η κινητοποίηση είναι αποτέλεσμα των λάθος αποφάσεων της Κυβέρνησης μετά την πλήρη υποταγή τους στις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γερμανίας. Μόνο που αυτό περιθωριοποίησε την Ελλάδα και την μετέτρεψε σε προτεκτοράτο της Γερμανίας.

Εν συνεχεία μίλησε με την σειρά του και θέλησε να περάσει το δικό του μήνυμα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αναψυχής και Εστίασης κ. Στράτος Βρδάκης: Πρώτη φορά υπήρξε τόσο δυναμική κινητοποίηση από όλους που είναι σε αυτό τον κλάδο. «Πρώτη φορά καταφέραμε να κλείσουμε όλα τα καταστήματα και ενώ είχαμε πει μέχρι της μία το μεσημέρι και εγώ προσωπικά και τριάντα συνάδελφοι θα τα κλείσουμε όλο το 24ωρο.»

Επίσης μίλησε ο κ. Νίκος Τσάνης Μηχανικός: «Πρέπει να πετάξουμε τις κομματικές ταυτότητες στον κοινό αγώνα. Η φτωχοποίηση της αγροτικής περιοχής του Αιγίου είναι φτωχοποίηση όλων των οικογενειών. Ο αγώνας του λαδιού, της σταφίδας και των εσπεριδοειδών δεν έχει χρώμα. Πλέων πρέπει να ξυπνήσουμε και να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας αλλιώς να πάμε στα σπίτια μας.»

Τέλος, μίλησε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου θέλοντας και αυτός να περάσει το μήνυμα του: « Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί συσπειρωμένοι τέτοιες δύσκολες στιγμές για να φτάσει η φωνή μας στα αυτά όπως φαίνεται μη ακουόντων όντων, μη ακουόντων ώτων εντός και εκτός Ελλάδας. Όλοι μαζί ενωμένοι για να μην χάσουμε το αύριο εμείς και τα παιδία μας.»

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular