Σφοδρή επίθεση κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και ειδικότερα κατά της Υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου, εξαπολύει ο Πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μετά και την διαπίστωση ότι ο νομός έμεινε τελικά εκτός του προγράμματος χρηματοδότησης για οικονομική κάλυψη σχολικών μονάδων προκειμένου ν’ ανταποκριθούν σε έξοδα για την φωτοτύπηση βιβλίων και λοιπών συγγραμμάτων προς χρήση από μαθητές, ενώ παράλληλα θέτει ζήτημα δυσαρμονίας λόγων, πράξεων και χρονοδιαγραμμάτων για την παράδοση των βιβλίων αλλά και υπέρογκων χρεών του Ο.Σ.Κ για έργα του στην περιοχή.

 

Ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τέως Εντεταλμένος Σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας (επί Κυβερνήσεως Καραμανλή) κατηγορεί την υπουργό για “τραγικές ελλείψεις σε βιβλία, αφού παραμονές των εορτών έφτασαν κυριολεκτικά ελάχιστα σε τίτλους στα σχολεία του νομού, ίσα δηλαδή για να ριχτεί στάχτη στα μάτια εκπαιδευτικών και μαθητών”, ενώ σαν να μην έφθανε αυτό, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος καταγγέλλει πως “το Υπουργείο χρηματοδότησε με 2 εκατομμύρια ευρώ 159 συνολικά Δήμους της χώρας για την κάλυψη της έκδοσης φωτοτυπιών στα σχολεία, αφήνοντας εντελώς εκτός λίστας τις σχολικές κοινότητες ολόκληρου του νομού, τόσο στα Δημοτικά όσο και σε Γυμνάσια- Λύκεια”!

 

Επιπλέον ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος αναφέρεται, στη νέα αυτή δημόσια παρέμβασή του, και σε υπολειπόμενα κονδύλια που ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων οφείλει από διετίας στην περιοχή της Αχαΐας και συγκεκριμένα συνολικά 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, με παντελή άγνωστη την εξέλιξη επ ‘αυτού, αφού ο Ο.Σ.Κ βρίσκεται σε διαδικασία ενοποίησης με τις κατασκευαστικές εταιρείες της Δικαιοσύνης (ΘΕΜΙΣ) και της Υγείας (ΔΕΠΑΝΟΜ).

 

Σε δήλωσή, με αφορμή τα παραπάνω, ο Υποψήφιος Βουλευτής, τονίζει:”H ηγεσία του υπουργείου, επί δύο χρόνια καινοτομεί τάχα και νεωτερίζει αλλά από ουσία και πράξη μηδέν! Ό,τι δομήθηκε τα τελευταία χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση και με τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία, γκρεμίζεται μέρα με τη μέρα! Πρωτοφανή – για τη χώρα – σημάδια εθνικής κατάντιας, με σχολεία δίχως όλα τα βιβλία μεσούσης της χρονιάς και χωρίς έργα υποδομής ( ακόμα και μέσω ΣΔΙΤ). Τέλος, μάλλον κάποιοι θα πρέπει να ενημερώσουν την υπουργό της “χλιδής”, ότι η Αχαία ως νομός φτωχός, με υψηλή ανεργία και υπερχρεωμένους δήμους, δεν είναι δυνατόν να μένει έξω από χρηματοδοτήσεις λειτουργικότητας των σχολείων”!