20.6 C
Aigio
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΠολιτιστικάΟ “Michael Kohlhaas” στη θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας

Ο “Michael Kohlhaas” στη θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας

Την παράσταση «Michael Kohlhaas, ο επαναστάτης», μια θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Χάινριχ φον Κλάιστ, παρουσιάζει η πειραματική σκηνή της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας, το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 9.00 το βράδυ, στην αίθουσα θεάτρου του Συλλόγου.
Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται τον 16ο αιώνα και αφηγείται την ιστορία ενός αγρότη και έμπορου αλόγων, του Michael Kohlhaas. Ένα ιδιαίτερο κείμενο που παρουσιάζει τον τρόπο που η ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να αλλάξει κι από ήσυχος κι ενάρρετος να μετατραπεί σε ληστή και δολοφόνο. Η εκδίκηση και η δικαιοσύνη αποτελούν έννοιες που πορεύονται παράλληλα στην πλοκή του έργου και αποτυπώνονται στην αληθινή ιστορία του ληστή του Βραδεμβούργου του 16ου αιώνα, Χανς Κολχάζε.

Η πρόταση προς τη θεατρική ομάδα έγινε από τον καλλιτεχνικό σύμβουλο του Συλλόγου, Αντρέα Κουτσουρελη. Τη σκηνοθετική επιμέλεια ανέλαβε ο Σπήλιος Ζιδρόπουλος με την καθοδήγηση του Παναγιωτη Μαρίνου. Μια πολύμηνη προσπάθεια των ερασιτεχνών ηθοποιών Νίκου Γραβάνη, Νίκης Σταυροπουλου, Σπήλιου Ζιδρόπουλου, Γιάννη Σπανού, Μαρίας Οικονομοπουλου και Ιωάννας Κούρτη. Η παράσταση πλαισιώνεται μουσικά από τις επιλογές του Θανάση Τόλιου, ενώ η επιμέλεια του φωτισμού έγινε από του Αντρέα Σακελλαριου.
Μια θεατρική παράσταση που ευελπιστούμε να αγγίξει το θεατρόφιλο κοινό της Αιγιάλειας.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular