13.6 C
Aigio
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΑστυνομικάΠαραμένει άφαντη η νεαρή Αιγιώτισσα

Παραμένει άφαντη η νεαρή Αιγιώτισσα

agelikiΠροθεσμία να απολογηθούν στις 7 Μαρτίου ζήτησαν και έλαβαν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας, τρεις νεαροί κατηγορούμενοι ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.
Οι νεαροί βαρύνονται με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- δρούσε «τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2008, και στο πλαίσιο της δράσης της τελέστηκε μια σειρά από κακουργηματικές πράξεις».
Στους τρεις νεαρούς κατηγορούμενους αποδίδεται, ότι μαζί με τον Χριστόδουλο Ξηρό και άλλους, (μεταξύ αυτών η καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου από το Αίγιο), από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου 2015 κατασκεύαζαν, κατείχαν και προμηθεύτηκαν εκρηκτικά.

Στόχος τους, κατά το κατηγορητήριο, «να βλάψουν άλλους ανθρώπους, να βλάψουν τη χώρα και να εκφοβίσουν σοβαρά τον πληθυσμό της, καταστρέφοντας θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές».

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular