21.3 C
Aigio
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑγροτικάΠροσπάθεια συγκράτησης τιμών της Κορινθιακής Σταφίδας

Προσπάθεια συγκράτησης τιμών της Κορινθιακής Σταφίδας

stafidaΗ Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών (ΠΕΣ), συγκεντρώνει, συσκευάζει και εξάγει το 90% περίπου της ανώτερης ποιότητας Κορινθιακής Σταφίδας “Βοστίτσα ΠΟΠ.”. Τα τελευταία χρόνια η εμφάνιση μεγάλου ποσοστού εγγίγαρτων (κουκούτσι) ραγών στις σταφυλές της Κορινθιακής Σταφίδας δυσκολεύει την εμπορία και εξαγωγή του προϊόντος, συμπιέζοντας τις τιμές. Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της ΠΕΣ συνιστά στους σταφιδοπαραγωγούς καλλιεργητικές τεχνικές, που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εγγίγαρτων ραγών στα επόμενα έτη.
«Για τις καλλιεργητικές τεχνικές παρακαλούμε να απευθύνεστε στους γεωπόνους μας κκ. Δημήτρη Καθαράκη τηλ. 26910 60084 και Αντώνη Κουβέλα τηλ. 26910 26142.
Η ΠΕΣ με αίσθημα ευθύνης οφείλει να προβεί στην λήψη μέτρων που θα αποτρέψουν την κατάρρευση των τιμών της Κορινθιακής Σταφίδας στις διεθνείς αγορές. Η ΠΕΣ ενημερώνει τους Σταφιδοπαραγωγούς της Αιγιάλειας ότι κατά την παραλαβή του προϊόντος του επόμενου καλλιεργητικού έτους (2016) δεν θα παραλαμβάνονται ποσότητες, οι οποίες θα εμφανίζουν εγγίγαρτες ράγες πέραν του ανεκτού ποσοστού» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΕΣ.

PES STAFIDA

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular