24.6 C
Aigio
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΕκλογέςΕκλογές 2014Πώς θα «σταυρώσουμε» στις Δημοτικές

Πώς θα «σταυρώσουμε» στις Δημοτικές

KALPES«Σπαζοκεφαλιά» για τους ψηφοφόρους η επιλογή υποψηφίων και οι «συνδυασμοί» κεντρικού -τοπικώνΣτην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μαϊου και με εκατοντάδες Αιγιαλείς να θέτουν υποψηφιότητα στους έξι συνολικά συνδυασμούς που διεκδικούν την ψήφο μας, πράγματι αποτελεί «σπαζοκεφαλιά» ο τρόπος με τον οποίο ψηφίζουμε.

Στην ΑΙΓΕΙΡΑ (2 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο): Μέχρι 1 σταυρό σε υποψήφιο από το κεντρικό της Αιγείρας και μέχρι 1 σταυρό σε έναν υποψήφιο από μία άλλη Εκλογική Περιφέρεια (ή Αίγιο, ή Συμπολιτεία, ή Ακράτα, ή Διακοπτό, ή Ερινεό).
*Για τις Κοινότητες του πρώην δήμου Αιγείρας ισχύει το παραπάνω συν ένας σταυρός στον υποψήφιο της κοινότητας

Στο ΑΙΓΙΟ (18 έδρες): Μέχρι 3 σταυρούς σε υποψηφίους από Αίγιο και μέχρι 1 σταυρό σε έναν υποψήφιο από κάποια άλλη Εκλογική Περιφέρεια (πρώην δήμο).
Καθώς και μέχρι δύο σταυρούς για την Δημοτική Κοινότητα Αιγίου.
*Για τις υπόλοιπες κοινότητες του πρώην δήμου Αιγίου ισχύει το παραπάνω (όμως δεν ψηφίζονται οι υποψήφιοι της Δημοτικής Κοινότητας) αλλά μπαίνει και μέχρι ένας σταυρός σε υποψηφίους για την τοπική κοινότητα.

Στην ΑΚΡΑΤΑ (3 έδρες): Μέχρι 1 σταυρό σε υποψήφιο της Ακράτας και μέχρι 1 σταυρό σε υποψηφίους από τις άλλες Εκλογικές Περιφέρειες (πρώην δήμους)
*Για τις Κοινότητες του πρώην δήμου Ακράτας ισχύει το παραπάνω συν ένας σταυρός στον υποψήφιο της κοινότητας στην οποία είναι εγγεγραμμένοι οι ψηφοφόροι.

Στο ΔΙΑΚΟΠΤΟ (4 έδρες): Μέχρι 3 σταυρούς σε υποψηφίους του Διακοπτού και μέχρι 1 σταυρό σε υποψηφίους από τις άλλες Εκλογικές Περιφέρειες (πρώην δήμους)
*Για τους εγγεγραμμένους του Διακοπτού ισχύει το παραπάνω ενώ ψηφίζονται μέχρι δύο υποψήφιοι από την Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού
*Για τις Κοινότητες του πρώην δήμου Διακοπτού ισχύει το παραπάνω (όμως δεν ψηφίζονται οι υποψήφιοι της Δημοτικής Κοινότητας) συν ένας σταυρός στον υποψήφιο της Τοπικής Κοινότητας.

Στη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ (4 έδρες): Μέχρι 3 σταυρούς σε υποψηφίους από Συμπολιτεία και μέχρι 1 σταυρό σε υποψηφίους από τις άλλες Εκλογικές Περιφέρειες (πρώην δήμους).

*Για τους εγγεγραμμένους της Ροδοδάφνης ισχύει το παραπάνω ενώ ψηφίζονται μέχρι δύο υποψήφιοι από την Δημοτική Κοινότητα Ροδοδάφνης.
*Για τις Κοινότητες του πρώην δήμου Συμπολιτείας ισχύει το παραπάνω (όμως δεν ψηφίζονται οι υποψήφιοι της Δημοτικής Κοινότητας) συν ένας σταυρός στον υποψήφιο της Τοπικής Κοινότητας.

Στον ΕΡΙΝΕΟ (2 έδρες): Μέχρι 1 σταυρό σε υποψήφιο του Ερινεού και μέχρι 1 σταυρό σε υποψηφίους από τις άλλες Εκλογικές Περιφέρειες (πρώην δήμους) για το κεντρικό ψηφοδέλτιο και μέχρι έναν σταυρό προτίμησης στους υποψηφίους από τις κατά τόπους Τοπικές Κοινότητες.

*Σε περίπτωση που ο συνδυασμός που επιθυμεί ο ψηφοφόρος να ψηφίσει δεν έχει υποψηφίους στις Τοπικές Κοινότητες, ισχύουν τα προαναφερόμενα και ψηφίζουν οι πολίτες τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.
Επίσης δεν είναι απαραίτητο να μπει σταυρός προτίμησης αφού το ψηφοδέλτιο προσμετράται υπέρ της παράταξης εάν δεν έχει κανέναν σταυρό.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular