24.1 C
Aigio
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλειαΣτις 14 Μαΐου η δίκη για το θάνατο της Αγγελικής από το...

Στις 14 Μαΐου η δίκη για το θάνατο της Αγγελικής από το Αίγιο και των συναδέλφων της

marfinEGNATIAΕφιαλτικές μνήμες ξυπνούν καθώς στις 5 Μαΐου συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από την τραγωδία στην τράπεζα Μarfin όπου βρήκαν φρικτό θάνατο 3 νέοι άνθρωποι, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου από το Αίγιο, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης. Η πρώτη ήταν έγκυος.
Η τραγωδία της Marfin συγκλόνισε το πανελλήνιο και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, ωστόσο επί της ουσίας ευθύνες δεν έχουν αποδοθεί…
Η δίκη για τις επιθέσεις στην τράπεζα και το βιβλιοπωλείο Ιανός πήρε αναβολή για τις 14 Μαΐου 2014.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο υπόλογος για τη Marfin αφορούν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και σε απόπειρα και της έκρηξης από την οποία επήλθε θάνατος.
Αντίστοιχα, για την επίθεση στον Ιανό, οι κατηγορίες αφορούν το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της έκρηξης από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους.
Και οι δύο κατηγορούμενοι βαρύνονται επιπλέον με τις κατηγορίες της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας δια εκρήξεων από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular