13.6 C
Aigio
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΑστυνομικάΤάκης Σπυρόπουλος: Θα δώσω μάχη για να δικαιωθεί το παιδί μου

Τάκης Σπυρόπουλος: Θα δώσω μάχη για να δικαιωθεί το παιδί μου

aggelikh sylipsiΑπό το πρωί βρισκόταν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να συναντηθεί με τη κόρη του που εντοπίστηκε στη Σαλαμίνα προχθές τα ξημερώματα. Με το που έμαθε για τη σύλληψη έφυγε αμέσως για την Αθήνα προκειμένου να συναντήσει το παιδί του που τόσους μήνες είχε να δει και με τον τρόμο μήπως η διαδικασία της σύλληψής της πάρει άλλη τροπή(!)
«Τη συνάντησα και τη Δευτέρα και την Τρίτη. Είναι καλά» ήταν τα πρώτα λόγια του στην τηλεφωνική μας επικοινωνία χθες αργά το απόγευμα, λίγη ώρα αφότου έφυγε από τη ΓΑΔΑ όπου και κρατείται η 22χρονη.
Ανακουφισμένος που το παιδί του εντοπίστηκε και πεπεισμένος πως σε καμιά περίπτωση δεν ισχύουν όλα όσα της αποδίδονται, ο πατέρας της Αγγελικής, της συμπαραστέκεται μια και τώρα ξεκινάει ένας δικαστικός αγώνας προκειμένου όπως χαρακτηριστικά μας είπε: «Να αποδειχθεί ότι δεν ισχύουν όλα όσα λένε για την Αγγελική».
Γνωρίζοντας βεβαίως τι έχει να αντιμετωπίσει δηλώνει: «Εάν έχει κάνει κάποια παρανομία και για ό,τι είναι παραβατικό, το παιδί μου να τιμωρηθεί, όμως όχι να της φορτώσουν τα «παιχνίδι» άλλων».

«Χείμαρρος» για το πολιτικό σύστημα που <<τρέφει>> επαναστάτες
«Η τρομοκρατία δεν είναι μέσα σε αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται με το δικό τους τρόπο για κάποιες ιδέες επειδή έχουν πολιτική άποψη» ανέφερε στον «Ημ» ο κ΄.Σπυρόπουλος για να εξηγήσει: «Το παιδί μου όπως και αρκετά από αυτά τα παιδιά έχουν μια πολιτική άποψη, ασχέτως εάν συμφωνώ ή όχι με αυτή, οφείλω να τη σεβαστώ. Ας αναλογιστεί όμως το πολιτικό σύστημα που οδηγεί αυτά τα παιδιά να κάνουν την επανάστασή τους, τις ευθύνες του. Ας αναλογιστούν αυτοί που οδηγούν ανθρώπους στην αυτοκτονία, που δημιουργούν ένα «μέλλον» χωρίς αύριο… σε αυτά τα παιδιά, τις ευθύνες τους».
Τονίζει μεταξύ άλλων: «Εάν δει κανείς το πότε βγήκε όλη αυτή η υπόθεση μπορεί να καταλάβει πολλά… Τα πολιτικά παιχνίδια όμως ορισμένων δεν μπορεί να συμπαρασύρουν τα πάντα… Εγώ θα δώσω μάχη για να δικαιωθεί το παιδί μου και να αποδειχθεί πως σε καμιά περίπτωση δεν είναι τα πράγματα όπως παρουσιάστηκαν. Η αστυνομία έκανε τη δουλεία της και η Δικαιοσύνη θα κάνει η δική της. Στο Δικαστήριο θα αποδειχθεί πώς έχουν τα πράγματα» ανέφερε κλείνοντας τη συνομιλία μας.

«Τώρα έμαθα πως είχε σχέση με τον Τσάκαλο»
Δεδομένου ότι η Αγγελική είχε φύγει από το Αίγιο για σπουδές στην Κομοτηνή αλλά και ότι πλέον δεν είναι ανήλικο κορίτσι, ο πατέρας της όπως δήλωσε δε γνώριζε εάν έχει κάποια σχέση. «Τώρα έμαθα ότι είχε σχέση με τον Τσάκαλο και πιστεύω ότι περισσότερο είναι η ιδεολογία που τους ένωσε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον ανακριτή απολογείται αύριο Πέμπτη η νεαρή
Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Πέμπτη πήρε η Αιγιώτισσα Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία φέρεται ως συνεργάτιδα του Χριστόδουλου Ξηρού.

Με δικηγόρο τον Φ.Ραγκούση θα επιχειρήσει να αντικρούσει τις κατηγορίες.

Τσάκαλος: Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το σχέδιο ανατίναξης του Κορυδαλλού

Την πολιτική ευθύνη για το σχέδιο «Γοργοπόταμος», που αφορούσε σε επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, με στόχο την απόδραση των φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς και για τις πράξεις που του αποδίδονται μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού ανέλαβε απολογούμενος ο Χρήστος Τσάκαλος.
Ο κατηγορούμενος δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες, αλλά επισήμανε ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πράξεις που τους αποδίδονται, η μητέρα, η 26χρονη σύντροφος του αδελφού του και η 36χρονη φίλη του.
Ο κατηγορούμενος, όπως και άλλοι έγκλειστοι για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, έχουν ξεκινήσει ήδη απεργία πείνας ζητώντας να μην προφυλακιστεί η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου και η 36χρονη φίλη τους.
Η μητέρα τους σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να λέει πως «έχω δυο παιδιά στη φυλακή. Δεν θα μπορούσα να τους κλείσω την πόρτα και να μην τα βοηθήσω. Δέχομαι μόνο την υπόθαλψη. Δεν έχω σχέση με τρομοκρατικές πράξεις».
Η 26χρονη, σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου αδελφού του Χρήστου που έχει κληθεί να απολογηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρνείται την κατηγορία. Αρνείται επίσης και την υπόθαλψη εγκληματία που της αποδίδεται. «Πήγα στη Σαλαμίνα για να φυλάξω τα σκυλιά επειδή θα έφευγε η μητέρα του Χρήστου. Δεν γνώριζα ότι κρυβόταν η Αγγελική».

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular