24.6 C
Aigio
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤο Επιμελητηριο Αχαϊας απέστειλε επιστολή στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Το Επιμελητηριο Αχαϊας απέστειλε επιστολή στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

epimelitirio newΤο Επιμελητηριο Αχαϊας απέστειλε σήμερα την κατωτέρω επιστολή στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, υπ οψιν της Γεν Γραμματέως Αικατερίνης Σαβαϊδου

Κύριοι,

Με την αριθ. ΔΠΕΙΣ Α 1116352 ΕΞ 2014/13.8.2014 (ΦΕΚ 2215/13.8.2014) απόφασή σας, ορίζετε ότι «χρηματικές απαιτήσεις οφειλετών έναντι του Δημοσίου εξαιρούνται από τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές αυτών που έχουν προκύψει από την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) του έτους 2014»

Όπως έχουμε ενημερωθεί η απόφασή σας αυτή έφθασε στις Δ.Ο.Υ. στις 21/8/2014, με αποτέλεσμα ήδη να έχουν γίνει συμψηφισμοί.

Κατόπιν αυτών των ενεργειών, πολλά μέλη του Επιμελητηρίου μας – επιχειρήσεις του νομού Αχαΐας – που έχουν χρηματικές απαιτήσεις από το Δημόσιο όπως μισθώματα, επιστροφές κ.α. αντιμετωπίζουν ήδη πολύ σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, καθώς διαπιστώνουν ότι ήδη έχουν γίνει οι σχετικοί συμψηφισμοί, σε ποσά που είχαν προγραμματισμένα να εισπράξουν.

Καθώς η οδηγία αυτή ισχύει μέχρι 30/9/2014, θα πρέπει άμεσα να δοθούν οδηγίες, ώστε να ακυρωθούν οι σχετικοί συμψηφισμοί ώστε

-και η απόφασή σας, που είναι δίκαιη, να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο αλλά

-και οι επιχειρήσεις στις οποίες έχει γίνει ήδη συμψηφισμός, να αποκτήσουν και πάλι την προγραμματισμένη ρευστότητα για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους.

Όπως αντιλαμβάνεσθε το αίτημα του Επιμελητηρίου μας έχει χαρακτήρα επείγοντα και θα πρέπει να αντιμετωπίσετε άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Ο Πρόεδρος
Πλάτων Μαρλαφέκας

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular