Το παρόν και στη φετινή εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου “Φίλων του Μουσείου” στην Πάτρα, έδωσε ο Πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ανταποκρινόμενος τόσο στην πρόσκληση του Προέδρου του κ. Νίκου Δούρου, όσο και στην αναγκαιότητα στήριξης των προσπαθειών που καταβάλλει ο φορέας για την ανάπτυξη του πολιτιστικού αυτού χώρου, τη διάδοσή και την προσέλκυση επισκεπτών εκεί.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος,είχε τη δυνατότητα, πέραν της ανταλλαγής ευχών, να συνομιλήσει με ανθρώπους του συλλόγου αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες της τοπικής υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού κι έτσι να ενημερωθεί για την πορεία λειτουργίας του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, αλλά και της νέας αίθουσας σημαντικών εκθεμάτων υπό την επιμέλεια του γνωστού Αρχαιολόγου Λάζαρου Κολώνα. Στις συζητήσεις που είχε, ξαναζωντάνεψαν μνήμες από τις αγωνιώδεις προσπάθειες πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων για την ολοκλήρωση, παράδοση και λειτουργία του Μουσείου, με καθοριστική – όπως  υπενθύμισε ο Πολιτευτής – την αποτελεσματική δουλειά του τότε Υπουργού Πολιτισμού και σημερινού Αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά – ο οποίος και κατάφερε μέσα σε ένα εξάμηνο να τελειώσει και εν τέλει να εγκαινιάσει το πραγματικό αυτό “κόσμημα” της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και σπουδαίο αρχιτεκτονικό δημιούργημα, Έμφαση όμως έδωσε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος στην μικρή – μέχρι σήμερα – επισκεψιμότητα του Μουσείου, από Έλληνες και ξένους, κάτι που αναφέρει και σε δήλωσή του η οποία κι έγινε εξ αφορμής της ετήσιας εκδήλωσης.Συγκεκριμένα αναφέρει:


“Οι αγώνες που έγιναν επί χρόνια για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών δεν συνάδουν με την έλλειψη πρωτοβουλιών και ειδικών πολιτικών προκειμένου αυτό να έχει την επισκεψιμότητα που του πρέπει. Παρότι πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο και καλύτερο Μουσείο της χώρας μας – μετά από το λαμπρό της Ακροπόλεως – από το 2009 μέχρι σήμερα, λίγοι το γνωρίζουν και πολύ περισσότερο το έχουν επισκεφθεί και μελετήσει. Ένα δηλαδή επιπλέον “όπλο” ανάπτυξης της περιοχής μέσω του Πολιτισμού και του Τουρισμού παραμένει “αφοπλισμένο” παρά τις επίπονες προσπάθειες των υπηρεσιακών παραγόντων της Στ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων. Είναι κατά συνέπεια ανάγκη, η ίδια η πολιτεία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Πατρέων να εκπονήσουν από κοινού δράσεις προβολής και προσέλκυσης επισκεπτών με έμφαση τα Πανεπιστήμια, τα σχολεία, τους ξένους τουρίστες που κατευθύνονται στην Αρχαία Ολυμπία, με διεθνή συμπόσια και εξειδικευμένες ημερίδες, έτσι ώστε το Μουσείο, ως μοναδικό “κόσμημα” να καταστεί πηγή πολιτισμού, μάθησης και οικονομικής ευμάρειας”!