Μεγάλη επιτυχία για το ΤΕΙ Πάτρας και ειδικότερα για το τμήμα Φυσικοθεραπείας Αιγίου καθώς ερευνητική προσπάθεια του εκπαιδευτικού προσωπικού του δημοσιεύτηκε στη έκδοση της Αμερικανικής Εταιρείας Αθλητιατρικής (American Journal of Sports Medicine) και έτυχε μεγάλης προβολής από το Διεθνές Ειδησεογραφικό Πρακτορείο REYTERS. Η ερευνητική ομάδα που πραγματοποίησε την συγκεκριμένη ερευνητική προσπάθεια (Intrinsic Risk Factors of Noncontact Ankle Sprains in Soccer A Prospective Study on 100 Professional Players. Konstantinos Fousekis, PhD, Elias Tsepis, PhD and George Vagenas, PhD) αποτελούνταν από τον Δρ. Φουσέκη Κωνσταντίνο, καθηγητή Εφαρμογών φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Πάτρας, τον Δρ. Τσέπη Ηλία, Επίκουρο Καθηγητή Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Πάτρας και τον Δρ. Βαγενά Γεώργιο, Καθηγητή Ποσοτικής Ανάλυσης και Κινησιολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Συγκεκριμένα, η ερευνητική προσπάθεια που οργανώθηκε και εκτελέστηκε στο Εργαστήριο Εμβιομηχανικής και Αθλητικών κακώσεων του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου στόχευε στην αξιολόγηση των ενδογενών παραγόντων πρόκλησης συνδεσμικών κακώσεων (διαστρεμμάτων) στην ποδοκνημική άρθρωση επαγγελματιών αθλητών ποδόσφαιρου. Τα συμπεράσματα της συγκεκριμένης ερευνητικής προσπάθειας ήταν πολύ σημαντικά καθώς έδειξαν ότι κάποιοι παράγοντες που δεν είχαν τύχει μέχρι σήμερα ιδιαίτερης σημασίας όπως οι διαφορές στην μυϊκή δύναμη μεταξύ των δυο κάτω ακρών (ασυμμετρία) μπορούν να οδηγήσουν σε συνδεσμικές κακώσεις μη-επαφής σε αθλητές.
Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης ερευνητικής προσπάθειας έτυχαν ιδιαίτερης προβολής από τον Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και μάλιστα ο Frederik Joelving, δημοσιογράφος για θέματα Υγείας του REUTERS τα πρόβαλε στη κεντρική ιστοσελίδα του REUTERS αναδεικνύοντας την υψηλή εγκυρότητα και σημασία τους στην πρόληψη των συγκεκριμένων τραυματισμών. Επιπρόσθετα αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια ανακοίνωση του REUTERS, η επιστημονική προσπάθεια των ελλήνων ερευνητών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, σχολιάστηκε θετικά από σημαντικούς επιστήμονες του χώρου όπως ο Timothy A. McGuine (Ειδικός σε θέματα Αθλητιατρικής από το Πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison) και ο Erik Wikstrom (Ειδικός στα διαστρέμματα ποδοκνημικής από το Πανεπιστήμιο North Carolina at Charlotte).
Η προβολή και ειδικότερα η συνολική αποδοχή που έτυχε η συγκεκριμένη ερευνητική προσπάθεια αναδεικνύει και επιβραβεύει ηθικά τις υπεράνθρωπες (λογω των γνωστών συνθηκών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση) προσπάθειες που καταβάλλει το εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος Φυσικοθεραπείας για την πραγματοποίηση ερευνητικών προσπαθειών και στις δύσκολες μέρες που διάγουμε αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για το ίδιο το Τεχνολογικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Πάτρας όσο και για την Περιοχή της Αχαΐας γενικότερα