Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, κλοπές ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού που είχαν συμβεί το τελευταίο μηνά στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο Ελλήνων  και δυο Αλβανών ανηλίκων, ηλικίας από 16 έως 14 ετών για διάπραξη κλοπών κατά συναυτουργία.
Επίσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 18χρονου Αλβανού και ενός 19χρονου για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα οι τέσσερις ανήλικοι, ενεργώντας από κοινού, το τελευταίο μήνα  αφαίρεσαν τμηματικά από τη γραμματεία, το εργαστήριο φυσικών επιστήμων και την αίθουσα προβόλων του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δυο ηχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών και πέντε ηχεία μεγαφωνικής εγκατάστασης.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου προέκυψε ότι δράστες των κλοπών είναι οι τέσσερις ανήλικοι.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ανηλίκων στο Αίγιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν    δυο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και τέσσερα από τα ηχεία της μεγαφωνικής εγκατάστασης.
Στη συνέχεια οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία που προέκυψαν από την μεθοδική τους έρευνα εντόπισαν τον 18χρονο Αλβανό και τον 19χρονο ημεδαπό οι οποίοι παρέδωσαν συνολικά τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους οπαίους είχαν αγοράσει από τους ανηλίκους.
Όλα τα κλοπιμαία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στη νόμιμη εκπρόσωπο του σχολικού ιδρύματος ενώ οι δράστες δεν συνελλήφθησαν λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων του αυτοφώρου.
Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο που συνεχίζονται πραγματοποιούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.