13.6 C
Aigio
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤραγωδία δίχως τέλος στην Αττική από την κακοκαιριά. 15 νεκροί μέχρι...

Τραγωδία δίχως τέλος στην Αττική από την κακοκαιριά. 15 νεκροί μέχρι τώρα (Βίντεο)

Δέκα πέντε οι νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής επίσημος τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα τις περιοχές της Δυτικής Αττικής.
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν νωρίς το πρωί στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της γέφυρας Μάνδρας, όπου ορμητικά νερά πλημμύρισαν το οδόστρωμα, παρασύροντας τα πάντα.
Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στον Δήμο Μάνδρας, όπως δήλωσε η δήμαρχος της περιοχής, Ιωάννα Κριεκούκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”.
Η κ. Κριεκούκη ανέφερε ότι “κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, το νερό έχει φθάσει το ένα μέτρο μέσα στις κατοικίες, έχει κοπεί το ρεύμα και το νερό στην περιοχή, έχουν παρασυρθεί ακόμη και μεγάλα οχήματα όπως βυτιοφόρα”.
“Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σε όλη την Μάνδρα, που θρηνεί για τους χαμένους συμπολίτες της” δήλωσε συντετριμμένη η δήμαρχος, που είναι και η ίδια εγκλωβισμένη στην κατοικία της. Μάλιστα νωρίτερα γείτονες έσωσαν την ίδια της τη μητέρα.

[the_ad id=”46371″]

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, λόγω των σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων, τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των Δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων, ύστερα από απόφαση των οικείων δημοτικών αρχών και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γ. Βασιλείου, θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

[the_ad id=”46371″]

 

Οι κάτοικοι της Μάνδρας προσπαθούν να περισώσουν ό,τι έχει μείνει ζωντανό από την θεομηνία – Ανυπολόγιστες οι ζημιές «Επέπλεαν τα πάντα στο σπίτι, μπήκαν μέσα μέχρι γλάστρες», λέει κάτοικος

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων της Μάνδρας, η οποία βρίσκεται στο «μάτι» της σφοδρής κακοκαιρίας που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή συνολικά 15 ανθρώπων και έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές.

Κάτοικος της Μάνδρας περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρήκε το σπίτι του μετά την ισχυρή καταιγίδα.

«Είναι εξωφρενικό αυτό που συνέβη. Δεν προλάβαμε να καταλάβουμε. Ξυπνάμε και τι να δούμε. Το σπίτι γεμάτο νερά μέσα. Από πού μπήκαν δεν ξέρουμε. Μέχρι οι γλάστρες μπήκαν μέσα στο σπίτι»

[the_ad id=”46274″]

 

ΠΑΤΡΑ: Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ

Μια πρωτοφανή κατάσταση βίωσε σήμερα το πρωί ο οδηγός του ΚΤΕΛ Αχαΐας Διονύσης Παπουτσής, όπως ανέφερε περιγράφοντες τις στιγμές διάσωσης όσων επέβαιναν στο λεωφορείο.
Χαρακτηριστικά τα τόνισε:
«Δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο, πιθανότατα τα φρεάτια ήταν βουλωμένα και πλημμύρισαν οι δρόμοι. Αμέσως έβαλα το λεωφορείο στο διάζωμα. Δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα για τους επιβάτες και για αυτό έδρασα γρήγορα. Σε αντίθετη περίπτωση θα μας έπαιρνε το ρέμα, γιατί τα νερά ήταν ορμητικά. Οι επιβάτες ήταν ψύχραιμοι και βοήθησαν και αυτοί έτσι ώστε όλα να πάνε καλά».
Ο Διονύσης Παπουτσής βρίσκεται στην Αθήνα και προσπαθεί να απεγκλωβίσει το λεωφορείο από το σημείο.

[the_ad id=”46371″]

[the_ad id=”46704″]

[the_ad id=”46715″]

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular