20.1 C
Aigio
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΠολιτιστικάΌμορφες Δράσεις από το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αιγίου

Όμορφες Δράσεις από το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αιγίου

Ο περασμένος Νοέμβριος ήταν ένας πλούσιος σε δραστηριότητες μήνας, για τα μέλη του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αιγίου, κάνοντας μια προθέρμανση για τις δραστηριότητες του Δεκέμβρη που ακολουθούν μέχρι το διάλειμμα των διακοπών των Χριστουγέννων.
Συγκεκριμένα η Ομάδα προσκόπων (ηλικίες 11-15 ετών) μέσα από παιχνίδι ερωτήσεων και παρατηρητικότητας ”ταξίδεψε” στην έκθεση του κ.Νίκου Μουρίκη που φιλοξενήθηκε στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου. Την επόμενη μέρα η Κοινότητα Ανιχνευτών (έφηβοι 15-18 ετών) μαζί με μέλη της 4ης Κοινότητας Ανιχνευτών Αιγίου είχαν συνάντηση με τον κ.Νίκο Μουρίκη όπου εξήγησε αναλυτικά όλες τις πτυχές της τέχνης του και έλυσε τις όποιες απορίες δημιουργήθηκαν στα παιδιά. Μετά από λίγες ημέρες η Ομάδα Προσκόπων αναχώρησε για το χωριό Παρασκευή Αιγιαλείας όπου και πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή το Σαββατοκύριακο 25-26/11/2017.

[the_ad id=”46371″]

 

Με σύμμαχο τον καλό καιρό τα παιδιά συνεργάστηκαν, απέκτησαν γνώσεις και γνώρισαν από άκρη σε άκρη το χωριό της Παρασκευής με τις ομορφιές του. Επισκέφτηκαν το οινοποιείο του κ. Σταύρου Καρανικόλα μαθαίνοντας την διαδικασία παραγωγής κρασιού και ακολούθησαν τα όμορφα πεζοπορικά μονοπάτια που έχει ανοίξει ο τοπικός Σύλλογος. Την επόμενη ημέρα, τον ίδιο χώρο επισκέφτηκαν τα λυκόπουλα (ηλικίες 7-10 ετών) και οι Ανιχνευτές όπου πραγματοποίησαν μονοήμερη εκδρομή.

Τα μικρά λυκόπουλα έπαιξαν μέσα στο χωριό, περπάτησαν ως το τοξωτό γεφύρι και επισκέφτηκαν το οινοποιείο του χωριού. Οι Ανιχνευτές από την άλλη μεριά έκαναν έρευνα σχετικά με την παραγωγή του τσίπουρου, πράγμα για το οποίο φημίζεται το χωριό, παίρνοντας πληροφορίες από τον παραγωγό τσίπουρου κ. Παναγιώτη Νικολάου δείχνοντας στους εφήβους βήμα βήμα όλη την διαδικασία..

[the_ad id=”46274″]

 

Λίγες ημέρες αργότερα και ενώ έφτασε ο Δεκέμβρης τα λυκόπουλα σήκωσαν μανίκια και έφτιαξαν νόστιμα γλυκά για τις ημέρες που έρχονται και έγραψαν αισιόδοξες ευχές για την νέα χρονιά που πλησιάζει. Οι Πρόσκοποι από την άλλη μεριά πραγματοποίησαν δράση αφιερωμένη στην Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) αναλύοντας τις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι σε αυτά τα άτομα και γνώρισαν τη νοηματική γλώσσα στην πράξη.

Όμως οι προσκοπικές δραστηριότητες δεν σταματούν ακόμα για το 2017 μιας και είναι προγραμματισμένες πολλές δραστηριότητες, κάποιες από τις οποίες ανοιχτές στο κοινό. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:00μμ οι πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αιγίου σε συνεργασία με το Ζαχαροπλαστείο Πραλίνα θα κεράσουν λουκουμάδες, τηγανίτες και ζεστό τσάι όλο τον κόσμο που θα βρεθεί στο Πάρκο των Χριστουγέννων. Τέλος την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 από τις 10:00 έως τη 13:00μμ θα πραγματοποιηθεί εθελοντική Αιμοδοσία επί της οδού Μητροπόλεως και Κ. Θεοδώρου γωνία, απέναντι από την Μητρόπολη και προσκαλούν όλο τον κόσμο να προσφέρουν 10’ από το χρόνο τους.

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”48922″]

 

 

 

Δείτε Ακόμα...

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular