20.3 C
Aigio
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλεια«Όχι» στη διάσπαση της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας

«Όχι» στη διάσπαση της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας

amvrosiosΗ Ιερά Σύνοδος δεν βλέπει κανένα λόγο για δημιουργία Ιεράς Μητρόπολης Ακράτας-Αιγείρας απορρίπτοντας το αίτημα Αμβροσίου

Δεν βρήκε ανταπόκριση από την Ιερά Σύνοδο η πρόταση του Μητροπολίτη Αμβροσίου περί δημιουργίας προσωποπαγούς Ιεράς Μητρόπολης με τη διάθεση των περιφερειών Αιγείρας και Ακράτας, ώστε να αποκατασταθεί ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος. Το θέμα όπως έχει γράψει ο «Ημ» έχει προκύψει εδώ και κάποιους μήνες βρίσκοντας αρκετούς υποστηρικτές αλλά και αρκετούς αντιδρώντες πιστούς με την Ιερά Σύνοδο να μην παρουσιάζεται διατεθειμένη να ανοίξει κανένα ζήτημα προκαλώντας την «εύσχημη» δυσαρέσκεια Αμβροσίου.
Σε σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας τονίζεται ότι: «Όπως είναι γνωστόν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ, κινούμενος φιλαδέλφως και με αγαθή διάθεση, πρότεινε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος την εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως μας δημιουργία προσωποπαγούς Ιεράς Μητροπόλεως, διά της διαθέσεως των Αρχιερατικών Περιφερειών Αιγείρας και Ακράτας, με σκοπό την αποκατάσταση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Βρεσθένης κκ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ.
Η Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Θεμάτων δια του υπ’ αριθμ. Πρωτ. 1080/1128/22.05.2014 εγγράφου της προς την Ιερά Σύνοδο, απέρριψε την πρόταση με την αιτιολογία ότι η προτεινόμενη λύση δεν «ευρίσκει έρεισμα εις τους Ιερούς Κανόνας και Νόμους» και προτείνει την «θεραπεία τους αιτήματος δια της κανονικής εκλογής του Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου εις προς πλήρωσιν Μητρόπολιν από το σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος».
Κατόπιν τούτου ευχόμεθα ολόψυχως η Ιερά Σύνοδος σε μια από τις επόμενες Εκλογές δια την πλήρωση των θέσεων κενωθεισών Μητροπόλεων να διευθετήσει το θέμα αυτό».

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular