27.9 C
Aigio
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΠολιτιστικά18α Ποσειδώνια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "ΙΩΝΕΣ"

18α Ποσειδώνια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ΙΩΝΕΣ”

Όλη η χορευτική υφήλιος έρχεται στο Αίγιο από 28/6-9/7/2024 με τα 18α ΠΟΣΕΙΔΩΝΕΙΑ 2024 του πολιτιστικού συλλόγου “ΙΩΝΕΣ”.

posidonia-1Για μία ακόμα φορά οι “ΙΩΝΕΣ” ξανάρχονται, για να χαρίσουν στους δημότες της Αιγιαλείας ένα αξέχαστο 10ήμερο με χορευτικές-μουσικές-λαογραφικές και για πρώτη φορά φέτος γαστρονομικές αλλά και αθλητικές εκδηλώσεις δίδοντας μία ιδιαίτερη διάσταση στην παραγωγή πραγματικού πολιτισμού, αφού 22 χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα από ισάριθμες χώρες 5 Ηπείρων, Αφρική-Ασία-Νότιο Αμερική-Ευρώπη και Ωκεανία θα επισκεφτούν την Αιγιάλεια σε μεγάλο Φόρουμ ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών, συμμετέχοντας στις πολλαπλές εκδηλώσεις των “ΙΩΝΩΝ”.

posidonia-3Με γοργούς και αποτελεσματικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες από τον πολιτιστικό και μορφωτικό σύλλογο Ελίκης “ΙΩΝΕΣ” για το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού. Όπως τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα τα τρία τελευταία, έτσι και φέτος με τα 18α Ποσειδώνια 2024 θα πραγματοποιηθούν από από 28/6 έως 9/7/2024.

posidonia-2Θα περιλαμβάνουν τις κάτωθι εκδηλώσεις παραγωγής πραγματικού πολιτισμού και αθλητισμού αλλά και με μεγάλη τουριστική προβολή της περιφέρειας μας και όχι μόνο, με πραγματικό και μετρήσιμο τουριστικό αποτέλεσμα και όχι με αερολογίες και ευχολόγια, και είναι σίγουρο ότι οι δημότες θα απολαύσουν και θα ζήσουν μία χορευτική –μουσική και γαστρονομική πανδαισία.

Οι εκδηλώσεις που θα χαρίσουν αξέχαστες πολιτιστικές στιγμές είναι:

1. Το 18ο Παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από 4/7-9/7/2024 (5 ημέρες)

2. Το 4ο Πανευρωπαϊκό παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ηλικίας 10-17 ετών από 28/6-2/7/2020(5 ημέρες)

3. Το 1ο Διεθνές φεστιβάλ μοντέρνου-Σύγχρονου-Μπαλέτο και Latin χορών στις 6/7/2024

4. Το 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 5/7-6/7/2024 (2 ημέρες)

5. Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής “Μίκης Θεοδωράκης” (7-7-2024)

6. O 3ος Διεθνής Ελικώνιος Ποσειδώνιος ανώμαλος δρόμος 8000μ (3-7-2024)

7.Διεθνές τουρνουά Beach Volley 7-8/7/2024

10. Διεθνές πέρασμα φαραγγιού του Βουραϊκού (8-7-2022)

-Το 18ο Παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

θα προσφέρει ένα ανεπανάληπτο και μοναδικό χορευτικό υπερθέαμα που θα το δημιουργήσουν τα δηλωθέντα μέχρι σήμερα 14 ξένα χορευτικά συγκροτήματα από 14 χώρες του πλανήτη ήτοι από Χιλή-Μεξικό-Κολομβία–Σερβία-Ουκρανία-Γεωργία-Tαϊβάν-Κύπρο-Πολωνία-Αίγυπτο-Νησιά Κουκ-Σενεγάλη-Κονγκό- Μπουρούντι-Γκάνα και φυσικά από επιλεγμένα μέρη της Ελλάδας. Είναι σίγουρο ότι οι θεατές και οι τηλεθεατές δεν θα ξεχάσουν ποτέ τους χορούς των συγκροτημάτων κάθε χώρας με την διαφορετική πολιτιστική κουλτούρα και χορευτική παιδεία.

-Το 3ο Πανευρωπαϊκό παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ηλικίας 10-17.

Μετά την μεγάλη επιτυχία του 3ου Πανευρωπαϊκού παιδικού Φεστιβάλ του 2023 το φετινό παιδικό θα συναρπάσει με δύο χορευτικά συγκροτήματα που έρχονται από την φωτιά του πολέμου Ουκρανία-δύο συγκροτήματα από Βουλγαρία-από την μακρινή Γεωργία που θα ταξιδεύουνε 3000 χλμ., για να συμμετάσχουν, καθήν στιγμή τα τοπικά απαξιούν να συμμετάσχουν- από Τουρκία-Αίγυπτο-Σερβία και Μολδαβία και που θα παρουσιάσουν ένα απίθανο χορευτικό θέαμα για την ηλικία τους και θα δώσουν την ευκαιρία στους γονείς και παιδιά που διδάσκονται ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς να διαπιστώσουν τον βαθμό της ξένης παιδικής χορευτικής παιδείας και γιατί όχι να την συγκρίνουν με την Ελληνική.

-1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ (5/7/-6/7/2024)

Το φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αιγιάλεια και όχι μόνο θα δώσει την ευκαιρία στους δημότες της Αιγιαλείας-τουρίστες –παραθεριστές να γνωρίζουν και να δοκιμάσουν με προϋποθέσεις, το καλύτερο φαγητό και τα καλύτερα εδέσματα των χωρών που συμμετέχουν συνοδεία τοπικών οίνων ή αλλοδαπών ή κάποιων άλλων, να παρακολουθήσουν σε επίδειξη από τους ειδικούς ΣΕΦ των χωρών “ζωντανό μαγείρεμα” και με πολλές εκπλήξεις.

Ταυτόχρονα θα δώσουμε την ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες-χορευτές-χορεύτριες – μουσικούς να γνωρίσουν την ελληνική κουζίνα ,με εδέσματα τοπικά και από διάφορα μέρη της Ελλάδος αφού θα υπάρχουν και 2-3 ελληνικά περίπτερα, όπως και κάθε ξένη χώρα θα έχει το δικό της περίπτερο

-2ο Διεθνές φεστιβάλ έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής

Συμμετέχουν Νοτιοαμερικανικές ορχήστρες-Ασιατικές-Ευρωπαϊκές ορχήστρες-τα σαντούρια της Αγιάσου και τα καταπληκτικά Σέρβικα χάλκινα.

Είναι σίγουρο ότι οι θεατές στην πλατεία των Υψηλών Αλωνιών θα θαυμάσουν και θα απολαύσουν ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα, ειδικά από τις πολυμελείς Νοτιοαμερικανικές ορχήστρες Χιλής-Κολομβίας και Μεξικού.

-1ο Διεθνές φεστιβάλ μοντέρνου-σύγχρονου-μπαλέτο και Latin χορών

Πιστεύουμε ότι παρόμοιο φεστιβάλ δεν έχει ξαναγίνει στην Αιγιάλεια, αλλά και στην περιφέρεια και όχι μόνο. Συμμετέχουν ομάδες των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων -σχολές χορού Αιγίου-Πατρών -Ιωαννίνων και Αθηνών. Και εδώ οι θεατές και ιδιαίτερα οι λάτρεις των ανωτέρω χορών θα απολαύσουν ένα μοναδικό χορευτικό υπερθέαμα.

-2ο Διεθνές τουρνουά Beach Volley ανδρών και γυναικών 6/7-7/7/2024

Και αυτή μοναδική και πρωτοποριακή εκδήλωση για τα χρονικά της Αιγιαλείας, αφού ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί στην Αιγιαλεία και όχι μόνο. Θα πραγματοποιηθεί στην Παραλία του Ελαιώνα και θα συμμετάσχουν ομάδες ανδρών και γυναικών από ξένα χορευτικά συγκροτήματα ή ομάδες από τις ιδιαίτερες πατρίδες των ξένων χορευτικών

-ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ

Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει την μεγαλύτερη προβολή αυτού του χώρου που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Πάνω από 800 ξένοι και Έλληνες χορευτές-μουσικοί-συνοδοί από όλο τον πλανήτη και από διάφορα μέρη της Ελλάδας, εφοδιασμένοι με φωτογραφικές μηχανές-κάμερες θα αποθανατίσουν αυτό το καταπληκτικό τοπίο, γινόμενοι τα μέσα της πραγματικής τουριστικής διαφήμισης σε όλο τον κόσμο.

Η προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης γίνεται με προγραμματισμό-μεράκι-μεγάλη προσπάθεια και σοβαρότητα με γνώμονα την τουριστική προβολή του τοπίου και την ευχαρίστηση όσων συμμετάσχουν

Σε αυτήν την προσπάθεια πιστεύουμε ότι θα έχουμε την βοήθεια αυτών που επιθυμούν την τουριστική προβολή του τοπίου παγκοσμίως.

Ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου και TV

Κάποιες από τις εκδηλώσεις μας θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω διαδικτύου σε 184 χώρες του κόσμου προβάλλοντας πολιτιστικά και τουριστικά την περιοχή μας. Αυτό θα επιτευχθεί καθώς 184 είναι οι χώρες της παγκόσμιας οργάνωσης χορού και λαϊκής τέχνης IOV-UNESCO της οποίας μέλος είναι οι «ΙΩΝΕΣ» αλλά και πρόεδρος της IOV-GREECE είναι ο πρόεδρος του συλλόγου Σταυρόπουλος Ασημάκης αφενός, κάποιων τηλεοπτικών μέσων από 2-3 χώρες που θα προσκαλέσουμε αφετέρου.

Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα Υψηλά Αλώνια με είσοδο ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

posidonia-4Πιστεύουμε ότι οι αρμόδιοι φορείς (Δήμος-Περιφέρεια-ΕΟΤ κ.λ.π.) ΘΑ ΑΓΚΑΛΙΆΣΟΥΝ τις πιο πάνω εκδηλώσεις και θα βοηθήσουν μέσα στα νόμιμα πλαίσια, αλλά και στα πλαίσια της πραγματικής αξιολόγησης.

ΊΔΩΜΕΝ

Δείτε Ακόμα...

Most Popular