24.7 C
Aigio
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑστέρας Τέμενης: Θα αγωνιστεί με τους νεαρούς της ομάδας κάτω των 18...

Αστέρας Τέμενης: Θα αγωνιστεί με τους νεαρούς της ομάδας κάτω των 18 και 16 ετών με αντίπαλο την ΑΡΟΗ

Προς
Επιτροπή Πρωταθλήματος ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αστέρα Τέμενης, συνεδρίασε σήμερα Σάββατο 6 Μαΐου 2023 για να αποφασίσει την αντίδραση της ομάδας στον αγώνα ΑΡΟΗ – Αστέρας.
Ομόφωνο συμπέρασμα, ότι είναι αδιανόητο η τοπική ΕΠΣ να μη λαμβάνει υπ΄όψην την τάξη και την Ισονομία στην προτελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Β2 Κατηγορίας.
Μπορεί, όπως προφορικά είπαν μέλη της επιτροπής πρωταθλήματος, όλες οι ομάδες του ομίλου, τη συγκεκριμένη αγωνιστική να θέλουν θεωρητικά τη νίκη, οι μισές για καλύτερη θέση στην πρώτη 5αδα και οι άλλες μισές στην τελευταία 5αδα.
Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι πρέπει οι υπόλοιπες δέκα ομάδες, που αγωνίζονται την ίδια ώρα, να γνωρίζουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα και πέρα από την, αυτονόητα, επιθυμητή νίκη όλων, να υπάρχει και η εναλλακτική επιλογή της ισοπαλίας εν όψη της τελευταίας αγωνιστικής, αφού ακόμα και με ισοπαλία ευνοούνται ομάδες, άρα χάνεται η αξιοπιστία του πρωταθλήματος.
Επίσης, η ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ, ενώ έχει εκδοθεί άδεια για το γήπεδο Προσφυγικών στις 7/5, δεν επανέφερε τον αγώνα στην αρχική ώρα ορισμού, δηλαδή στις 19 και 30, οπότε θα είχαμε το λιγότερο κακό, αφού 2 ομάδες θα γνώριζαν τα αποτελέσματα 5 αγώνων και όχι 10 ομάδες τα αποτελέσματα των 2 ομάδων.
Άλλωστε και ο ΚΑΠ στο άρθρο 22 παράγραφος 7β ορίζει κατηγορηματικά, ότι:¨ Η διοργανώτρια δύναται σε εξαιρετικές περιπτώσεις να αλλάξει την ώρα και το γήπεδο τέλεσης ενός αγώνα¨.
Η ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ είχε κάνει τον αρχικό ορισμό του αγώνα στις 19.30 το απόγευμα και άλλαξε προληπτικά, εν όψει του πιθανού αγώνα μπαράζ του Άρη Πατρών, που τελικά δεν γίνεται λόγω αποκλεισμού του Άρη, άρα και δεν υφίσταται ο λόγος αλλαγής ώρας του αγώνα.
Επομένως η επαναφορά στην αρχική ώρα ορισμού, πρέπει να θεωρείται από οποιονδήποτε καλόπιστο εμπλεκόμενο αυτονόητη.
Επίσης, ευχαριστούμε τον Προέδρου της ΕΠΣΑ για την αναγνώριση του δικαίου αιτήματός μας, αλλά προφανώς η αρμόδια Επιτροπή δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο ρόλο της.
Ο Αστέρας αποφάσισε ομόφωνα να ΜΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ στον αγώνα της προτελευταίας αγωνιστικής, αλλά λόγω του ότι αυτό έπρεπε να δηλωθεί μέχρι την Παρασκευή, θα αγωνιστεί με τους νεαρούς της ομάδας κάτω των 18 και κάτω των 16 ετών με αντίπαλο την ΑΡΟΗ.
Ακόμα, επιφυλασσόμαστε για πιθανή επί πλέον αντίδραση μας προς  την αρμόδια Επιτροπή, για το κύρος του Πρωταθλήματος, που το θεωρούμε μειωμένης αξιοπιστίας.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ!!!
Η Διοίκηση του Αστέρα Τέμενης είναι υποχρεωμένη να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ την απόφασή της για συμμετοχή στον αυριανό αγώνα με την ΑΡΟΗ μόνο παικτών από τα τμήματα υποδομής, σεβόμενη την καταπόνηση ορισμένων αθλητών  από αγώνα που δόθηκε την Πέμπτη το βράδυ στα πλαίσια του εφηβικού πρωταθλήματος και την ξαφνική αδιαθεσία δύο ακόμα μελών της.
Δεν ανακαλεί ούτε λέξη από την ουσία της προηγούμενης ανακοίνωσης της και ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ την απόφαση της για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή νεαρών παικτων με την απαραίτητη προσθήκη αριθμου παικτών από την πρώτη ομάδα, τονίζοντας για μια ακόμα φορά ότι δεν μπορεί να απέχει από το αυριανό παιχνίδι χωρίς βαθμολογική επίπτωση και επί φυλάσσεται για επιπλέον παρέμβαση προς την Επιτροπή Πρωταθλήματος.

Δείτε Ακόμα...

Most Popular