24.7 C
Aigio
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΚοινωνίαΧριστίνα Αλεξοπούλου: Επίσκεψη στον Σύλλογο Πολυτέκνων Αιγιαλείας

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Επίσκεψη στον Σύλλογο Πολυτέκνων Αιγιαλείας

Επίσκεψη στον Σύλλογο Πολυτέκνων Αιγιαλείας πραγματοποίησε η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου κατά την οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Κακό, τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Ευάγγελο Κουτρουμπέλη και τον Έφορο Κοινωνικής Μέριμνας π. Νικόλαο Παπαδόγιαννη.

Ο κ. Κακός εξέθεσε στην Βουλευτή, τις θέσεις του Συλλόγου πάνω στα θέματα που απασχολούν τους πολυτέκνους στην περιοχή αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Η κα Αλεξοπούλου τόνισε ότι είναι προτεραιότητα για την ίδια και τη Νέα Δημοκρατία η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος καθώς αποτελεί εθνική απειλή για το μέλλον της Ελλάδας. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε ιδρύθηκε Υφυπουργείο Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας για πρώτη φορά στη χώρα.

Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχει προχωρήσει η Κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει την οικογένεια και στις πολιτικές για την ενίσχυση της γονιμότητας, τη στήριξη των πολυτέκνων και την αύξηση της γυναικείας εργασίας. Παράλληλα, οι επιδοματικές πολιτικές συνδυάστηκαν με μέτρα για την ουσιαστική ισότητα των δύο φύλων και την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των μελών της οικογένειας. Για κάθε παιδί που γεννιέται δίδεται επίδομα 2.000 ευρώ. Αυτό είχε αποτελέσει προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από 4 χρόνια και υλοποιήθηκε στη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης μειώθηκε ο ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη και καταργήθηκε ο φόρος πολυτελείας στους πολυτέκνους που έχουν μεγάλα αυτοκίνητα. Είναι γεγονός ότι με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διευρύνθηκε ο αριθμός των ωφελούμενων από την επιδοτούμενη πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για προγράμματα χορήγησης voucher για τη συμμετοχή βρεφών και νηπίων σε προγράμματα προσχολικής αγωγής και φροντίδας, καθώς και παιδιών και εφήβων σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης.

Παράλληλα, θεσπίστηκε το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» για τη φύλαξη βρεφών και νηπίων. Επίσης επεκτάθηκε το ωράριο λειτουργίας των ολοήμερων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών έως τις 5.30 και σταδιακά έως τις 6 το απόγευμα. Επεκτάθηκε η άδεια μητρότητας για εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα σε 9 από 6 μήνες. Θεσπίστηκε η επταήμερη άδεια για τις γυναίκες που υποβάλλονται σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, όπως επίσης εκσυγχρονίστηκε το νομοθετικό πλαίσιο των εξωσωματικών.

Η Αχαιή Βουλευτής έκλεισε τη αναφορά της λέγοντας ότι έγιναν πολλά αυτά τα τέσσερα χρόνια για το δημογραφικό, αλλά δεν φτάνουν. Θα πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα, με σχέδιο και μεθοδικότητα. Η μείωση του πληθυσμού δεν είναι απλά ένα στατιστικό στοιχείο, αφορά όλους μας, αφορά το μέλλον της Ελλάδας. Στην επίλυσή του δεν περισσεύει κανείς. Το δεδομένο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν το δημογραφικό με στοχευμένες μεταρρυθμίσεις με απτά αποτελέσματα.

Η κα Αλεξοπούλου και τα μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επαφή προκειμένου να προωθηθεί η επίλυση των ζητημάτων των πολυτέκνων της περιοχής.

Δείτε Ακόμα...

Most Popular