Διακριβώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας, ενέχονται σε διάπραξη κλοπών οικιών και οχημάτων στην Αιγιαλεία.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί,  για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, που διενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, εξιχνίασαν συνολικά (25) κλοπές, που είχαν διαπράξει οι κατηγορούμενοι από τον Μάιο του έτους 2021 έως τον Αύγουστο του έτους 2022, σε περιοχές της Αιγιαλείας.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπραξαν συνολικά (20) κλοπές και (5) απόπειρες σε οικίες και σε οχήματα, σε περιοχές της Αιγιαλείας, κατά τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά, δυο κυνηγετικά όπλα, υπολογιστές, είδη ένδυσης και τραπεζική κάρτα, συνολικής αξίας (76.550) ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία των μελών της εγκληματικής ομάδας επισημαίνεται ότι έχοντας δομημένη και διαρκή δράση, δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προβαίνοντας σε κατόπτευση των οικιών που επέλεγαν για την διάπραξη των κλοπών, ενώ στη συνέχεια, με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, εισέρχονταν στο εσωτερικό και αφαιρούσαν κοσμήματα και τιμαλφή, προκαλώντας παράλληλα φθορές.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι κατά τα έτη 2021 και 2022 προέβησαν στην αγοραπωλησία είκοσι (20) οχημάτων, με πόρους που προέρχονταν από την εγκληματική τους δράση.

Οι κατηγορούμενοι έχουν αποκομίσει από τη διάπραξη των κλοπών, παράνομο περιουσιακό όφελος, που ανέρχεται στις (76.550) ευρώ, ενώ έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ κατασχέθηκαν δυο οχήματα ως μέσα τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας συνεχίζουν τις έρευνες για να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των κατηγορούμενων και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.