Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στο κατάμεστο από μέλη του συλλόγου παραλιακό κατάστημα «Αλμυρίκι» στα Σελιανίτικα, πραγματοποιήθηκε, μέσα σε ένα φιλικό και εγκάρδιο περιβάλλον, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος.

pita-ilios2Την εκδήλωση προλόγισε η Ταμίας του συλλόγου Βασιλική Θεοδωροπούλου, ενώ μετά το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Ρόζος. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι: Σταύρος Καραδημητρόπουλος (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας), Χρήστος Κανελλής (Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας, μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Δ. Αιγιαλείας και μέλος του συλλόγου), Θανάσης Μπαλτουμάς (Πρόεδρος Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Σαλμενίκου και Αντιπρόεδρος της Ο.Σ.Α.), Χαρίλης Γιαννόπουλος (Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Αβύθου «Παμμέγιστοι Ταξιάρχες» και μέλος του Δ.Σ. της Ο.Σ.Α.) και ο Ανδρέας Μαγκλάρας (Αντιπρόεδρος Γεωτεχνικών Τ.Ε. Πελ/σου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου). Την πίτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ανδρόνικος Τσαχρίδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Σελιανιτίκων.

pita-ilios3Χαιρετισμός του Προέδρου του συλλόγου Γεωργίου Ρόζου

pita-ilios1«Χρόνια Πολλά σε όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, υγεία, ευτυχία και ευημερία στις οικογένειες σας και το έτος 2024 ευχή όλων μας να είναι μια καλή χρονιά!

Σήμερα είναι η πρώτη μας εκδήλωση για το νέο έτος, που σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός παρελθόντος κύκλου και το ξεκίνημα ενός νέου που θέλουμε να είναι δημιουργικός και εποικοδομητικός για τις δράσεις του συλλόγου μας, για τα μέλη και την κοινότητά μας. Η παρουσία σας σήμερα υποδηλώνει την πίστη σας στις αξίες του συλλόγου και οπλίζει με κουράγιο και δύναμη όλους εμάς τους εθελοντές, ώστε να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Κάποιος με ρώτησε αν στην εκδήλωση της πίτας θα υπάρχουν επίσημοι και εγώ προσωπικά του απάντησα πως ναι. Γιατί «επίσημοι» στη δική μας ιεραρχία είστε όλοι εσείς, τα μέλη, που είστε εδώ παρόντες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συλλόγου, αλλά και όσοι θα ήθελαν να είναι σήμερα μαζί μας, όμως για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν να παρευρίσκονται. Η ουσία και η δύναμη του συλλόγου είναι οι άνθρωποί του, χάρη σ’ αυτούς υπάρχει και φυσικά η απουσία τους, η απομάκρυνσή τους καταντά το σύλλογο μονάχα μια σφραγίδα. Η κοπή της βασιλόπιτας είναι μόνο η αφορμή, η αναγνώριση στο έργο του συλλόγου είναι η αιτία. Γιατί μας συνδέει όλους μας κάτι πολύ κοινό: το ενδιαφέρον για τον τόπο μας, το οποίο είναι πάνω από προσωπικά συμφέροντα και ματαιοδοξίες.

Η προσφορά μας είναι εθελοντική και πιστεύω ότι έχοντας το ιδανικό του τόπου μας σε πρώτη προτεραιότητα μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Για να το πετύχουμε σας θέλουμε κοντά μας, αρωγούς για να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους του συλλόγου. Η ανάγκη της ύπαρξης του εθελοντισμού είναι δεδομένη και με σεβασμό, αλληλοεκτίμηση και κατανόηση μπορούμε ο καθένας με το δικό του τρόπο να συμμετέχουμε στην κοινή μας προσπάθεια για το καλό του τόπου μας.

Κλείνοντας, μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα selianitika.gr για τον περσινό απολογισμό με τις δραστηριότητες του συλλόγου μας. Ο ιστότοπος αυτός αποτελεί μια πρωτοβουλία του συλλόγου και με τα χρόνια έχει καταφέρει να γίνει το μοναδικό σημείο αναφοράς και κόμβος ενημέρωσης για χιλιάδες επισκέπτες που θέλουν πληροφορίες για τα Σελιανίτικα».

pita-ilios4Τυχερή της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας ήταν η Λία Ντερντέ, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας. Το δώρο για φλουρί της πίτας ήταν προσφορά των καταστημάτων «Voulgaris» (αξεσουάρ μόδας – χειροποίητο κόσμημα – δερμάτινα είδη / Πετμεζά 3, Αίγιο) και «Mouzakitis» (ρολόι – κόσμημα / Μητροπόλεως 5, Αίγιο), καθώς και του μέλους του συλλόγου Κατούφα – Νικολάου Κατουφόπουλου. Η δε νόστιμη βασιλόπιτα ήταν χορηγία των Ζαχαροπλαστείων Δημητρίου.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη και η εκδήλωση περιλάμβανε κεράσματα, καφέ, αναψυκτικά, ροφήματα για όλους τους παριστάμενους, προσφορά του συλλόγου. Η φωτογραφική κάλυψη αποτελεί ευγενική προσφορά του γνωστού Αιγιώτη φωτογράφου και πολύ καλού φίλου του συλλόγου, Νίκου Παπαγιαννόπουλου.

Με τη νέα συγκρότηση του Διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος στο τρέχον έτος αποτελείται από τους: Γεώργιος Ρόζος, Κωνσταντίνος Τσουμπός, Παναγιώτα Γιούπη, Βασιλική Θεοδωροπούλου και Σπύρος Σερβές.