Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου “F.A.M.E.ROAD” στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος Αιγιαλείας, θα φιλοξενηθούν στο Αίγιο εκπρόσωποι μεγάλων τουριστικών γραφείων της Ελλάδας από τις 23-25 Νοεμβρίου.

Ο σχεδιασμός και η οργάνωση του προγράμματος φιλοξενίας περιλαμβάνει περιήγηση στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της Αιγιάλειας, όπου οι τουριστικοί πράκτορες θα έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό, την παράδοση και τη γαστρονομία της περιοχής, αλλά και συναντήσεις με τοπικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Στόχος της δράσης είναι η γνωριμία των εκπροσώπων της τουριστικής αγοράς με την ευρύτερη περιοχή και τις εμπειρίες που προσφέρονται καθώς και η διερεύνηση πιθανών συνεργασιών.

Σημειώνεται ότι το ευρωπαϊκό έργο “F.A.M.E.ROAD”- FoodArtMovementEnergyTheRoadtoCountryExperienceείναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας το οποίο βασίζεται στη διατήρηση και ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας μέσα από τέσσερις πυλώνες, τους λεγόμενους F.A.M.E. (Food, Art, Movement, Energy) δηλαδή Τοπικά Προϊόντα Aγροδιατροφικού Tομέα – Τέχνη και Πολιτισμός – Βιώσιμη Κινητικότητα – Πράσινη Ενέργεια και αποσκοπεί στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Αιγιάλειας και την ανάδειξή της ως τουριστικού προορισμού μέσω μιας ολοκληρωμένης και αειφόρου προσέγγισης.